Milletvekili Yılmaz TUNÇ, vira Bismillah Dedi

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın Amasra’da 2019-2020 Su ürünleri av sezonunun başlaması nedeniyle Tarım il müdürlüğü tarafından düzenlenen törene katıldı, balıkçılar ile birlikte vira bismillah dedi.

Milletvekili Yılmaz TUNÇ, vira Bismillah Dedi

Amasra büyük limanda düzenlenen programa Milletvekili Yılmaz Tunç’un yanısıra Amasra Kaymakamı Gökhan Gürbüzerol, Belediye Başkanı Recai Çakır, İl Genel Meclisi Üyesi Bekir Karabacak, AK Parti Amasra İlçe Başkanı Şenol Sert ve balıkçılar katıldı.

Milletvekili Tunç,  yeni av sezonunun balıkçılarımız için hayırlı ve bereketli olmasını dileyerek başladığı konuşmasında, kurallara uyarak balıkçılık geleneğini sürdürmeye devam edeceğiz.
Dedi Fatih Sultan Mehmet’in Amasra ilçesi için Çeşm-i Cihan Dünyanın gözbebeği diyerek düşman işgalinden kurtardığı Amasrayı bize emanet ettiğni ifade eden Milletvekili Tunç, “Amasra’yı gözümüz gibi korumalıyız.

Özellikle son yıllarda yaptığımız yatırımlarla Amasra ilçemize değer kazandırdığımıza inandığımızı söylemek istiyorum.

Başta Amasra tüneli olmak üzere Amasra yolcu limanı, Adalet Sarayı, Kapalı Spor salonu, Öğretmenevi, Kaleşah ilk ve ortaokulu, müze, cami ve tarihi köprülerin onarımlarla büyük yatırımları Amasra’ya kazandırdık. Şimdi dev yatırım olan Amasra limanı onarımı devam ediyor. Çok maliyetli bir yatırım yaklaşık proje bedeli 40 milyonu aşıyor.

Mendirek onarımı gerçekleştikten sonra yolcu iskelemiz, balıkçılarımız, teknelerimiz çok güvenli bir limanda görev yapmış olacaklar.
Amasramızın denizi de artık temiz. Amasra’nın atıksu arıtma tesislerini inşa ettik.

Derin deniz deşarjını devreye girdi. Gerek büyük limanda gerek küçük limanda denize daha sağlıklı bir şekilde girilebiliyor. Bu güzellikleri hep beraber devam ettireceğiz, Amasramıza sahip çıkmaya devam edeceğiz. Amasra’mızı turizmde, balıkçılıkta geliştirmenin gayreti içerisinde çalışacağız” dedi.

 Konuşmaların ardından kooperatif üyeleri ve balıkçıklar ile birlikte yapılan duaların ardından “Vira bismillah” denilerek sezon açılışı yapıldı. 

Güncelleme Tarihi: 04 Eylül 2019, 19:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER