TUNÇ, BARFED’İN GECESİNDE ŞEHİT VE GAZİ AİLELERİYLE BULUŞTU

TBMM Adalet Komisyonu Başkanı, AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın Dernekler Federasyonu (BARFED)’in  Bartın Şehit Aileleri ve Gazileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği adına düzenlediği “Birlik Beraberlik ve Dayanışma Yemeğine katıldı.

TUNÇ, BARFED’İN GECESİNDE  ŞEHİT VE GAZİ AİLELERİYLE BULUŞTU

TBMM Adalet Komisyonu Başkanı, AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın Dernekler Federasyonu (BARFED)’in  Bartın Şehit Aileleri ve Gazileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği adına düzenlediği “Birlik Beraberlik ve Dayanışma Yemeğine” katılarak;  bu vatanın kolay kazanılmadığını, ülkemizin birlik ve beraberliğini bozmak isteyen başta terör örgütleri olmak üzere, şer odaklarına karşı mücadelenin taviz verilmeden devam ettiğini, Türkiye’nin birlik ve beraberliği bozulmadığı sürece daha güzel günlere, daha hızlı koşmaya devam edeceğini söyledi.

İstanbul Kağıthane Nurtepe Sosyal Tesislerinde gerçekleşen programa Milletvekili Tunç’un yanı sıra Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin, BARFED Başkanı Mehmet Yılmaz, Bartın Şehit Aileleri ve Gazileri Yardımlaşma Dayanışma Derneği Başkanı  Ekrem Altınok, BARFED’e bağlı derneklerin başkan ve üyeleri katıldı.

Bartın Şehit Aileleri ve Gazileri Yardımlaşma Dayanışma Derneği Başkanı Ekrem Altınok, Bartın Dernekler Federasyonu Başkanı Mehmet Yılmaz’ın yaptıkları açış konuşmaların ardından gecede konuşma yapan Milletvekili Tunç, “Ülkemizin bekası için terörle mücadelemiz devam ediyor, Türkiye gibi terörle mücadele eden ikinci bir ülke yok.

Terörün her türlüsüyle mücadele ediyoruz. İki hafta önce Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde teskere oylaması yaptık. Niye yaptık bu oylamayı? Düşman ile terör örgütlerinin Türkiye’ye sirayet etmemesi için, orada nöbet bekleyen Mehmetçiklerimize destek olmak için ve terörü sınırımızdan 30 kilometre daha uzağımıza itmek için.

Niye? Sınırımızın hemen ötesinden okullarımızın bahçesine füze atıyorlar. Orada bir terör devleti kurulması için küresel güçlerin bir planı vardı. Ve o planı bozduk. Sadece o planı bozmakla kalmadık. Karabağ’ı işgalden kurtardık. 30 yıllık bir işgaldi. Kardeşlerimizin toprakları Ermenistan tarafından haksız bir şekilde işgal edilmişti. İşgal edildiği yıllarda Türkiye sıkıntılı bir dönemdeydi. Ekonomik açıdan zayıftık. 90’lı yıllardı. Bir helikopter bile gönderememiştik. Ve bu kardeşlerimizin toprakları işgal edilmişti.30 yıl sonra güçlenen Türkiye İHA’sıyla SİHA’sıyla Azerbaycan kardeşlerimizin imdadına yetişti. Düşmanı oradan çıkardı. Azerbaycan Karabağ özgürleşti.”Dedi.

“Mavi vatanımıza bugün sahip çıkıyoruz”

Milletvekili Tunç, “Doğu Akdeniz’de mavi vatanımıza bugün sahip çıkıyoruz. Bugün orada doğalgaz, petrol arama çalışmaları yürütüyoruz. Akdeniz’in güvenliği anlamında başka adımlar atılması gerekiyordu. Güçlenen Türkiye bu iradeyi de gösterdi. Ne yaptı? Libya ile münhasır ekonomik anlaşmalar yaptı. Bütün dünya şaşırdı. Nasıl olur diye. Libya anlaşma yaptıktan sonra Birleşmiş Devletlerin tanıdığı hükümeti devirmeye çalıştılar. Hafter darbesi gelmek üzereydi Türkiye oradan müdahale etmek zorundaydı. Doğu Akdeniz’deki haklarımızı koruyabilmek için bu anlaşmanın ayakta tutulması gerekiyordu. Türkiye Büyük Millet Meclisinden bir karar alınması gerekiyordu.

Bu kararda Türkiye’nin Libya’da asker bulundurması. Meşru hükümeti ayakta tutulması. TBMM’nin Libya’ya asker gönderme teskeresini oy çokluğuyla kabul etti. Keşke oybirliğiyle kabul etseydi. Oradaki hükümetin devrilmesini engelledik. Doğu Akdeniz’deki anlaşmamızı koruduk.

Doğu Akdeniz’de petrol ararken, Amasra’da Doğalgaz çıktı. Diğer gemilerimizde Karadenizde aramalarına başladı. Ve şimdi sondajlar yapılıyor. İnşallah 2023 içerisinde doğalgaz Filyos’a ulaşacak. Filyos hemen Bartın’ın yanı. Şuanda doğalgaz vardı yoktu tartışmaları yapanlar var. Filyos’a gelsinler Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’nın orada nasıl bir yatırıma imza attığını görsünler. 2023’te doğalgazı inşallah milletimize, ekonomimize kazandıracağız.”

“Salgına rağmen büyüyen bir ekonomimiz var”

Milletvekili Tunç, “Döviz kuru üzerindeki karamsar tabloyu son üç gün içerisinde attık. Asgari ücret olmak üzere milletimizin alım gücünü artırmaya devam edeceğiz. Emeklimize de yakın zamanda müjdeler gelecek. Döviz kurundaki suni arışı durdurduk. Son üç gün içerisinde karamsar tabloyu durdurmanın dışında Türkiye’de neler oldu?

Yerli otomobilin batarya fabrikasının temeli atıldı. Bartın’da da OSB ilave alanında 5 tane fabrikanın yer tahsisi sözleşmesini imzaladık. Bunlardan bir tanesi de yerli otomobilin plastik aksamını üretecek fabrika. Yakında inşaatları başlayacak. Türkiye bugün dünyanın en hızlı büyüyen ikinci ülkesi. Bu nedenle Türkiye ile gurur duymamız gerekir. Pandemiye rağmen büyüyen bir ekonomimiz var. Türsat 5-B uydusunu fırlattık. Niye? Hemşehrilerimiz en ücra noktada interneti olsun diye. İletişimde en iyi noktada olmak için.”

“Dünyada salgın devam ediyor, kriz devam ediyor. Dünyada COVİD aşısını bulan 9 ülke var. Onlardan bir tanesi de Türkiye. Bugün Sayın Cumhurbaşkanımız bir müjde verdi. Dünyanın en önemli aşı merkezden birini de Türkiye’de inşa etme kararı aldı. İnşallah o da gerçekleşir. Buna benzer güzel haberleri vermeye devam edeceğiz.”

“Nereden nereye geldiğimiz ortada.”

“Bartın Dernekler Federasyonu çok güzel çalışmalara imza atıyor. Bartın derneklerimizin başkan ve üyeleri çok güzel bir birliktelik sağlıyor. Hepinizi tebrik ediyorum. Birlikten kuvvet doğar. En önemlisi birlik ve beraberliğimizdir. Zaten Türkiye’nin birlik ve beraberliği bozulmadığı sürece daha güzel günlere, daha hızlı koşmaya devam edecektir. Nereden nereye geldiğimiz ortada.”

“Bartın’da büyük bir yatırım hamlesi başlattık”

“Memleketimiz Bartın ilimiz olarak baktığımızda Bartın 1991’de il olan vilayetimiz.90’lı yıllarda gereken yatırımı alamadı. İlçe statüsünde bir il olarak kalmıştı. AK Parti’nin iktidarında Türkiye’de olduğu gibi Bartın’da büyük bir yatırım hamlesi başlatarak, şuanda 10 milyarlık kamu yatırımı kazandırdık.

Bunun içerisinde Bartın’ı her alanda geliştiren büyük yatırımlar var. Bunlardan bir tanesi Üniversitemiz. Üniversitemiz Bartın’ı daha ileriye taşıyan büyük bir hamle oldu. Filyos projesi ile birlikte Bartın Üniversitesi ‘Akıllı Lojistik ve Bütünleşik Bölge Uygulamaları’ alanında ihtisaslaşan bir üniversite oldu.

TPAO ile Filyos projesini Bartın’a entegre edecek projeler ile ilgili çalışmalarımız var Ankara’da görüşmelerimiz olacak. Filyos Endüstri bölgesi sadece bir liman değil; endüstri bölgesiyle, havaalanıyla, demir yoluyla, Karadeniz’in en büyük limanı. Bartın’a tam onun yanında olması avantajlarını faydalandırmak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz.”

Yeni Türkiye modeline uygun Bartın olmak istiyoruz.

“Bartın’a kazandırılan Barajların Ulus Abdipaşa ve Kumluca Beldesi bölgesinde yaşanan sel afetinde faydasını gördük. Bartın 1998 selinden büyük bir afetten korunmuş oldu. Her alanda Bartın’a yakışır eserler kazandırmanın gayretindeyiz. En önem verdiğimiz husus yeni Türkiye modeline uygun Bartın olmak istiyoruz. O da nedir? Yatırım, İstihdam, üretim, ihracat odaklı büyüyen bir Türkiye. Onun için Bartın Organize Sanayi Bölgesini büyütmeye devam ediyoruz. İstihdamı artırmak için seferberiz” Şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 28 Aralık 2021, 15:29

Bayram Şahin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER