Maltepe’de Bayram coşkusu

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 98. Yıldönümü kutlama etkinlikleri, 28 Ekim Perşembe günü saat 13.00’te Atatürk Anıtı önünde düzenlenen çelenk sunma töreni ile başladı.

Maltepe’de Bayram coşkusu

Kaymakamlıktaki tebrikat töreninde tebriklerin kabulünden sonra Maltepe Meydanında düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları ile Cumhuriyet Bayramı Maltepe’de büyük bir coşku ile kutlandı. 

Cumhuriyet Bayramı, düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına Maltepe Kaymakamı Bahri Tiryaki, Garnizon Komutan Vekili P.Yb. Raşit Çelik, Belediye Başkanı Ali Kılıç, Anadolu Adliyesi Cumhuriyet Başsavcı Vekili Başak Eryılmaz, siyasi parti temsilcileri, Şehit ve Gazi Aileleri, Gazilerimiz, Sivil ve Askeri Erkân, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Maltepe Kaymakamı Bahri Tiryaki, Garnizon Komutan vekili P.Yb. Raşit Çelik, Belediye Başkanı Ali Kılıç ile birlikte halkın ve öğrencilerin bayramını kutladı. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Maltepe Kaymakamı Bahri Tiryaki; ’Kahramanlıkları destanlaşarak dilden dile aktarılan Türk milletinin en büyük günü olan Cumhuriyetimizin 98. Yıldönümünü kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz.

1.Dünya Savaşı'nın başlamasıyla, zor günlerin eşiğine gelen milletimiz “var olmak veya olmamak” gibi zor bir tercihle karşı karşıya bırakılmış, yalnızlığın, yoksulluğun, açlığın, işgalin acılarını yaşamış ancak ümidini, azmini, inancını hiçbir zaman kaybetmeden var olma mücadelesini sürdürmüştür.  

Kurtuluş Savaşı günlerinde "Bağımsızlık benim karakterimdir" diyen Mustafa Kemal Atatürk'ün, Samsun'da yaktığı bağımsızlık ve hürriyet meşalesi, Anadolu'nun her tarafını sarmış ve yine Ulu Önder'in "Ya İstiklal Ya Ölüm" emri doğrultusunda, yediden yetmişe hep birlikte milli mücadelemiz başlatılmıştır.

29 Ekim 1923 tarihinde ilan edilen Cumhuriyet, Türk Milleti'ne bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir. Atatürk'ün ve kahraman silah arkadaşlarının önderliğinde verilen, büyük mücadele sonucunda kazanılan Cumhuriyetimizi korumak, değerlerine sahip çıkmak vatandaş olarak hepimizin sorumluluğundadır.  

Kahramanlıklarla yazılmış bir destan olan Cumhuriyet, kısa zamanda bizi bölgemizin en güçlü devleti haline getirmiştir. Cumhuriyet; Türkiye için sadece bir yönetim şekli değildir. Cumhuriyet tarihimizin en kapsamlı sosyal dönüşüm hamlesinin de adıdır. Cumhuriyet'in getirdiği yenilikler ve atılımlar sayesinde Türk insanının ufku genişlemiş, ekonomik, sosyal ve siyasal hayatı hareketlilik kazanmıştır.  

Güncelleme Tarihi: 29 Ekim 2021, 13:41

Bayram Şahin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER