Maltepe’de Gaziler Günü Kutlandı

Maltepe Kaymakamı Meftun Dallı, 19 Eylül Gaziler Günü münasebetiyle kahraman gazilerimiz ve  aileleriyle yemekte bir araya geldi.

Maltepe’de Gaziler Günü Kutlandı

Maltepe Dream Hill Hotel’de düzenlenen yemekli programa, Maltepe Kaymakamı Meftun Dallı’nın yanı sıra 23. Motorlu Piyade Tugay Komutan Vekili Piyade Yarbay Hasan Özden Demir,  Maltepe Belediye Başkan Yardımcısı Savaş Eroğlu, siyasi parti temsilcileri, kurum amirleri, muhtarlar, gaziler ve yakınları katıldı.
Program Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Programa ev sahipliği yapan Maltepe Kaymakamı Meftun Dallı, gazi ve yakınlarını karşılayarak hepsiyle yakından ilgilendi.

Bu millet Gazi Millettir

Kaymakam Dallı, programda yaptığı konuşmada Gazilik unvanının Türk Milleti için ne kadar önemli bir kavram olduğunu belirterek, ‘Bugün 19 Eylül Gaziler Günü. Bugünü neden gaziler günü olarak kutladığımızı kısaca ifade edeyim. Sakarya Muhaberesinden hemen sonra Mareşal Fevzi Çakmak Paşa ve İsmet İnönü, Edirne ve Kozan Mebusu sıfatlarıyla Türkiye Büyük Millet Meclisine, (Atatürk o zamanlar daha Atatürk soyadını almamıştı) Mustafa Kemal Paşa’nın Sakarya Zaferinin kazanılmasındaki üstün çalışma ve fedakârlıklarını gerekçe göstererek kendisine Mareşal rütbesi ve Gazi unvanı verilmesini bir önergeyle teklif ettiler. Orada dediler ki kendisine verilecek bu unvanlar aynı zamanda Kurtuluş Savaşını yürütmekte olan bütün orduya verilecek bir rütbe ve unvan olacaktır. Türkiye Büyük Millet Meclisi, onların bu teklifini kabul ederek Mustafa Kemal Paşa’ya Mareşal ve Gazi rütbe unvanını verdi. Atatürk, Mareşal rütbesini hemen hemen hiç kullanmadı bildiğim kadarıyla ama Gazi unvanını bütün ömrü boyunca çok büyük bir hassasiyetle kullandı. Gazi unvanını taşımaktan her zaman büyük bir gurur duyduğunu ifade etti. Bu millet Gazi Millettir. Gazilik bizim nazarımızda şehitlik ile birlikte en büyük rütbedir. Bu her zaman bizim milletimizin kalbinde, gönlünde böyle olmuştur, böyle olmaya da devam edecektir. Çünkü ay yıldızlı al bayrağımız göklerimizde gururla dalgalanmaya sizlerin ve şehitlerimizin yaptığı fedakârlıklar sayesinde devam etmektedir.  Bu bugün de böyledir. Halen de polisimizin, askerimizin bu fedakârlığı yapmaya devam ettiğini, onların bu fedakârlıkları sayesinde bizlerin buralarda çoluk çocuğumuzla birlikte huzur içerisinde yaşadığımızı hepimizin bilmesi, bunun şuurunda olmamız lazım. Onun için biz devlet, millet olarak gazilerimize çok  büyük bir değer veriyoruz. Bir kez daha bu fedakârlıklarınızdan ötürü millet olarak şükranlarımızı ifade etmek, arz etmek istiyorum. Sizleri seviyoruz. Bu vesileyle bir kere daha  ahirete irtihal etmiş bütün gazilerimize, şehitlerimize  Cenabı Hak’tan gani gani rahmet diliyorum. Hayatta olan siz değerli gazilerimize ve ailelerinize, yakınlarınıza hayırlı, huzurlu, mutlu güzel ömürler diliyorum’ dedi.

19 Eylül Gaziler Günü münasebeti ile Kahraman Gaziler ve aileleri onuruna düzenlenen program, yemek ikramının ardından sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 21 Eylül 2019, 22:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER