Maltepe’de Haraç Mezat Satış

Maltepe’nin Merkezinde düşük rayiç bedel gösterilen yeri haraç mezat sattılar.

Maltepe’de Haraç Mezat Satış

Maltepe Feyzullah Mahallesi Atatürk Cad. Eğri Sokak ve Çilingir Sokak birleşiminde bulunan  dükkan yerini Av.Aziz Babaç,ın iddiasına göre,2 milyon Lira değerindeki yeri Belediye’den 108 Bin Lira rayiç bedel göstererek haraç mezat sattıklarını söylüyor.
Kentsel dönüşüm  kanununa dayanarak müvekkiline tebligat gönderilmeden gizlice satıldığını;ancak Tapudan gelen mesajla haberi olduklarını,hatta konuyla ilgili tapu müdürlüğüne gittiklerini,müdür’e sorduklarında gidin Belediye’ye sorun şeklinde cevap aldıklarını söyleyen,Av.Babaç,Tapu dairesi ilk randevu alınırken Müvekkilimi bilgilendirmedi iş bittikten sonra mesaj attılar şeklinde iddiada bulundu.

Belediye ve mütteahhitin birlikte yaptığını söyleyen Babaç yasal hakkımızı aramaya devam edeceğiz.Şehrin merkezinde böyle bir yeri bırakın,Burda Bu fiyata   kümes dahi vermezler dedi.Av.Babuç Konuyla ilgili şunları söyledi:

BELEDİYE TEBLİGAT KANUNUNA UYMADI

Av.Aziz Babuç Belediye'nin tebligat kanunun 21.maddesine uymadığını tebligatta usulsüzlük yaptığını iddia ediyor.
Müvekkilim Murat Etiler'e ait "İstanbul ili, Maltepe İlçesi, Bağlarbaşı mahallesi, 16564 ada, 22 parselde kain taşınmazın 8 ve 9 numaralı dükkanlar" Maltepe Belediyesi Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü 15231893-942.02.03-E.1104037 sayılı ve 25.09.2019 tarihli kararıyla 24.10.2019 tarihinde yapılan ihaleyle Mehmet Turgut Turna isimli şahsa her biri 109.000-TL bedelle satılmıştır. Müvekkilin dükkanlar Marmaray hattı üzerinde,okullara belediyeye hastanelere komşu ve merkezi yerde olup her birinin değeri 2.000.000,00-TL ve toplamda 4.000.000,00-TL üzerinde iken, belediye tespit komisyonunun 108.000-TL rayiç değer tespitiyle adeta bedava satılmıştır. Bu konuda müvekkile haber verilmeden satış yapılmış ve müvekkil tapudan gelen mesajla yerin devredildiğini öğreniyor. Aynı konuda belediye daha önce de satış kararı almıştı ama biz mahkeme kararıyla satışı düşürmüştük. Yasal yollardan satış yapamayan belediye ve müteahhit usulsüz tebligatlarla gizliden satış yapmıştır. Bu satış işlemlerine karşı yine dava açtık ve belediye ile müteahhiti savcılığa bu hafta şikayet edeceğiz. Belediye 2.Milyon TlL.değerinde dükkana 108.000 tl bedel tespit raporu düzenlemezse bu yer 109.000 tl bedele satılmayacaktı. Ayrıca satış ihalesine sadece 1 kişi özellikle katılması sağlanmış satış işlemleri diğer hissedarlara da usule uygun bildirilmemiş. Satış işlemleri müvekkilime haber verilmemiş tapudan gelen satış işlemiyle durumda haberdar olduk. Tüm aşamalarda inanılmaz usulsüzlükler var. Müvekkilimin müteahhit şirketle anlaşamaması, müteahhittin anlaşan paydaşlardan para istemeyip müvekkilimden ekstra el altından paralar istemesi ve müvekkilimin dükkanlarından kendine ofis yeri açmak istemesi, dükkanlardan hissesi olmayan diğer paydaşlardan birine dükkan vermek istemesi ve paydaşlara eşit davranmaması nedeniyle uzlaşma sağlanmamış ve iş bu noktaya gelmiş olup belediye de aramızdaki önceden devam eden davadan bu durumu bilmektedir.Dedi Maltepe Belediyesi bu iddialara ne cevap verecek merak ediyoruz.

Cevap gelirse kamuoyu ile paylaşacağız.

Güncelleme Tarihi: 27 Aralık 2019, 15:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER