EYT'liler Tandoğan Meydanında

Emeklilikte yaşa takılan binlerce kişi Ankara’da düzenlenen mitingde bir araya geldi. Sorunlarının çözülmesini isteyen EYT’liler, “Alın terinin karşılığı olan haklarımızı istiyoruz” mesajı verdi.

EYT'liler Tandoğan Meydanında

Mitinge İYİ Partili CHP’li vekillerden de destek katılımı geldi.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar, emekli olmalarını engelleyen yasanın 20. yılında miting düzenledi. Binlerce EYT’li sorunlarının çözümünü talep etmek için Ankara’da bir araya geldi. Türkiye'nin dört bir yanından gelen EYT'liler saat 12'de Tandoğan Meydanı'nda toplanmaya başladı.

Siyasi partilerin, temsilcilerinin ve sendikaların da katılım gösterdiği mitinge, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da katıldı.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Gönül Boran, “Ne erken emeklilik istiyoruz ne de bütçeye yük getiriyoruz. 38 yaşında da hiç değiliz. Sadece hukuksuzluğa direnip, alın terinin karşılığı olan haklarımızı istiyoruz” dedi

"Mağduriyetimizin üzerinden 20 yıl geçti” diyen EYT'lilerin sorunlarının çözümü için üç yol öneriliyor. Birincisi, yasa öncesi işe başlayanlarla sınırlı olarak bütün yaşa takılanlara koşulsuz ve hemen emeklilik hakkı tanınması. İkincisi bir kademelendirme yapılarak en eski girişli olanlardan başlanarak emekli edilmeleri. Üçüncüsü ise maaşların düşük tutularak dileyenlerin hemen emekli edilmesi.

İYİ PARTİ VE CHP’DEN DESTEK

Mitinge İYİ Parti Toplumsal Politikalar Başkanı ve Ankara Milletvekili Şenol Sunat, İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk, İYİ Parti Ankara Milletvekili Halil İbrahim Oral ve CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer,İzmir Milletvekili Atila Sertel katılarak destek verdi. Ayrıca İYİ Parti Ankara İl Başkanı Yetkin Öztürk de mitinge katılan isimler arasında yer aldı.

Konuya ilişkin Twitter hesabından paylaşımda bulunan Sunat, "#EYT Ankara Mitingindeyiz. Hakkını arayan kardeşlerimizin yanındayız. İYİ Parti olarak her zaman mağdurun yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz" ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 01 Ekim 2019, 17:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER