Ali Kılıç 250 kişiyi işe mi aldı

Şişli Belediyesi’nde 330 kişi, Avcılar Belediyesi’nde 115 kişi, Maltepe Belediyesi’nde 250 kişinin son üç ay içerisinde belediyede işe başlatıldıkları öğrenildi. Ahmet Özer

Ali Kılıç 250 kişiyi işe mi aldı

MedyaRadar’dan Ercan Öztürk’ün haberine göre, mazbatasını alıp göreve başlayan Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer'in açıklamaları bir anda CHP'nin karışmasına neden oldu. Özer, ‘Bu Esenyurt'a ihanettir. Aday olmayacağı ortaya çıkınca 300 kişiyi işe almış. Müdür atamaları yapmış. 1 Nisan da bile işçi alımı yapılmış. Ayrıca kasayı da boşaltmış’ açıklaması bir anda CHP’de deprem etkisi yaratmıştı. Diğer ilçelerde de durumun aynı olduğu ortaya çıktı. Muammer Keskin, Ali Kılıç ve Turan Hançerli aday olamayacakları ortaya çıktıktan sonra yüzlerce kişiyi işe almışlar. MedyaRadar belediye belediye işe alımlarının izini sürdü. İşte şok detaylar…

YENİ MÜDÜRLÜKLER AÇMIŞ!

Esenyurt Belediyesi eski Başkanı kemal Deniz Bozkurt’un son iki ay içerisinde yaptıkları ‘Bu kadarına pes’ dedirten cinsten. Bozkurt aday olmayacağı belli olduktan sonra CHP Meclis Üyesi Muharrem Daş’ın eşi Gülşah Daş’ı Afet İşleri Müdürü,  Eski Özel Kalem Müdürü Mustafa Kemal Şahin’i önce başkan yardımcısı yapıp sonra da asaleten Hukuk İşleri Müdürü olarak atadı. Sermir Burkay Kaya Akıllı Ulaşım Sistemler Müdürü, Akif Yılmaz İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü, Ufuk Özdemir bir süre başkan yardımcısı olarak görev yaptıktan sonra asaleten Destek Hizmetler Müdürü olarak ataması yapıldı. Asaleten atananlar kanuna göre belediye müdürlük dışında başka bir görevde çalışmaları yasak.

 

SEKRETERİNİ DE MÜDÜR YAPMIŞ!

Bozkurt’un giderayak müdür yaptıkları arasında ilginç isimler bulunuyor. CHP eski Esenyurt ilçe yöneticilerinden Ali rıza Demirbilek İnovasyon ve Teknoloji Müdürü, Renaz Kılıç Sağlık İşleri Müdürü, Bozkurt’un sivil hayatta sekreterliğini yapan Esra Yıldız Taşgülük’ün ise Sosyal Yardım İşleri Müdürü olarak ataması yapıldı.

Advertisement

Ruhsat Denetim Müdürü olarak ise CHP ilçe Kadın Kolları Başkanı Emine Polat’ın oğlu Mehmet Polat’ın ataması yapıldı. Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü, bir süre Özel Kalem’de danışman olarak çalışan Senem Özmen Kadın ve Aile Hizmetler Müdürü, CHP ilçe yöneticisi Murat Boduroğlu ise Yerel Hizmetler Müdürü olarak atandı. Kemal Deniz Bozkurt’un bu isimlere yer bulmak için son aylarda dört tane yeni müdürlük açtığı ortaya çıktı. Afet İşleri Müdürlüğü, Akıllı Ulaşım Sistemler Müdürlüğü, İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü ve İnovasyon ve Teknoloji Müdürlüğünü meclis kararıyla açıldığı öğrenildi. Özellikle İETT dışında ulaşımı olmayan Esenyurt’ta Akıllı Ulaşım Müdürü’nün ne yapacağı merak ediliyor.

 

ŞİŞLİ’DE 330, MALTEPE’DE 250, AVCILAR’DA 115 KİŞİ!

Aday yapılmayan Şişli Belediye eski Başkanı Muammer Keskin’in son bir ayda 330 kişiyi belediyede işe başlattığı ortaya çıktı. Resul Emrah Şahan, adaylık sürecinde işe alınanları işten çıkardı. Şişli Belediyesi'nde işe başlayanların büyük çoğunluğunun belediyede birim müdürlerinin yakını olduğu belirlendi.

Avcılar Belediye eski Başkanı Turan Hançerli’nin de aynı yöntemle 115 kişiyi bir ayda işe almış. Avcılar’da işe alınanlar ya müdürün karısı veya kocası, ya başkan yardımcısının yakını, ya da üst düzey partilinin yakını. Hançerli’nin işe aldığı 115 kişi dün itibarıyla işten çıkarıldı. Maltepe Belediyesi’nde ise şu ana kadar belirlenen işçi sayısı 250. Ali Kılıç’ın aday olmayacağı açıklandıktan sonra belediyeye alınan işçilerin diğer ilçelerde olduğu gibi işten çıkarılacakları öğrenildi.

Advertisement

 

İŞTEN ÇIKARILANLARA SAHİP ÇIKACAĞIZ!

Yazılı bir açıklama yapan Şişli Belediye Başkanı Emrah Şahan,  işten çıkarılanlarla ilgili şu ifadeleri kullandı: “Şişli Belediyesi'nin gelecek dönemi için belirlediğimiz ilkeler doğrultusunda kamusal faydayı önceliklendirmek, kamu kaynaklarını ve gücünü yurttaşlarımızın hizmetine tahsis etmek üzere; seçim sürecinde, son üç aylık dönemde yapılan ihtiyaç dışı işe alımların iş akitlerine son verilmesine karar verilmiştir. Halkçı belediyecilik anlayışımız gereği; iş akdine son verilen personelleri, daha verimli olabilecekleri, liyakatlerini daha etkili bir şekilde gösterebilecekleri istihdam olanakları ile buluşturmak için kariyer destek birimlerimiz etkin bir şekilde devreye girecektir. Şişli'yi; sosyal adalet ve kamu vicdanını gözeterek, herkese eşit hizmet anlayışıyla yönetecek, kimseyi hayatın zorluklarına karşı yalnız bırakmayacağız.”

Bayram Şahin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER