Maltepe Devlet Hastanesi'nde Çıkan Yangınla ilgili Açıklama

Maltepe Devlet Hastanesi'nde çıkan yangınla ilgili Hastane yönetimi açıklama yaptı.

Maltepe Devlet Hastanesi'nde Çıkan Yangınla ilgili Açıklama

Bugün 17:00 sularında çıkan yangınla ilgili Hastene yönetimi açıklamada bulundu.Hastane yönetimi yaptıgı açıklamada şöyle dedi:

Hastanemiz Acil Servis ve Ameliyathanenin bulunduğu Bodrum (-1) katında MR UPS’lerdeki kısa devreden dolayı 17:05 sıralarında yangın meydana gelmiştir.
Yangın sırasında hastanemiz yangın alarm sistemi devreye girmiştir.
Yangına ilk müdahale hastanemiz teknik personelince yapılmış ve eş zamanlı olarak da itfaiye ekiplerine haber verilmiştir. İtfaiye ekipleri kurumumuza 17:25 sıralarında ulaşmış ve yangın kontrol altına alınmıştır. Bununla birlikte, Hastanemiz Bodrum (-1) katında meydana gelen yangından Ameliyathane, Zemin Kat ve 1. Kat poliklinikler dumandan etkilenmiştir. Soğutma ve duman tahliyesi çalışmaları itfaiye ekipleri tarafından yapılmıştır.
​Yatan hasta servislerinde an itibariyle tahliye gerektiren bir durum bulunmamaktadır. Tedbir amaçlı olarak görüntüleme birimi ve acil seviş hasta müşahede alanı tahliye edilmiş ve halen hasta alınmamaktadır.
​Söz konusu yangın ile ilgili olarak Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanlığına, 112 KKM’ye ve İl Kriz Koordinasyon Merkezine gerekli bilgiler verilmiş ve acil vakaların diğer yakın sağlık tesislerine yönlendirilmesi konusunda mutabakata varılmıştır.
​Hastanemize ayaktan başvuracak hastalar için ise 2 adet ambulans hastanemizde hazır bulundurulup gerektiğinde hastalarımızın başka sağlık tesislerine sevkinin sağlanması planlanmıştır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur. Denildi

Güncelleme Tarihi: 24 Ocak 2020, 20:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER