Atatürk’e saygısızlık Meclis’e taşındı

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, KHK ile kapatılan ve binasına el konulan FETÖ’ye ait eski Yamanlar Koleji olan, şimdi ise ismi İmam Hatip Lisesine çevrilen okulda, İsmailağa cemaatine bağlı, Sıla Vakfı’nın düzenlediği etkinliği meclis gündemine taşıdı.

Atatürk’e saygısızlık Meclis’e taşındı

Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü gibi isimlerin de bulunduğu etkinlikte, salonda var olan Atatürk posterinin ve Atatürk’ün sporcularla ilgili sözlerinin üzerinin kapatılması ile ilgili olarak Bayır, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından cevaplandırılması istemiyle soru önergesi verdi.

Etkinlik İznini Kim Vermiştir

Yazılı ve sosyal medyada yer alan habere göre; İzmir’in Yamanlar İlçesinde, KHK ile kapatılan ve binasına el konulan FETÖ'ye ait Yamanlar Koleji (şimdiki adı Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Anadolu İmam Hatip Lisesi) spor salonunda; İzmir'de yılbaşında bildiri dağıttıkları için halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmekle suçlanıp haklarında şikâyet dilekçesi verilen, İsmailağa Cemaatine bağlı Sıla Vakfı, önceki gün toplantı düzenlemiştir. Etkinlikte Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü de konuşma gerçekleştirirken, cübbe ve sarıklı yüzlerce katılımcının doldurduğu salonda çeşitli sohbetler yapılıp, tekbirler getirilmiştir. Liderliğini Mahmut Ustaosmanoğlu'nun, sözcülüğünü ise kamuoyunda Cübbeli Ahmet Hoca'nın yaptığı cemaate bağlı olan Sıla Vakfı'nın; devletin okulunu, nasıl, ne şartlarda kiraladığı veya izin aldığı merak konusu olmuştur. Etkinlik sırasında, salonda var olan Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk posterinin ve Atatürk’ün sporcularla ilgili sözlerinin üzeri kapatılmıştır.

İşte O Soru Önergesi;

Kolluk güçlerimizden olan Polisin de takip ettiği bir toplantıda, Atatürk posteri neden ve hangi amaçla kapatılmıştır? Atatürk posterinin kapatılması ile ilgili olarak idarecilere bilgi verilmiş midir? Atatürk posterinin üzerini kapatılmasıyla ilgili soruşturma açılmış mıdır?

Toplantının yapılabilmesi için, okul yönetiminden, İlçe Milli Eğitim veya İl Milli Eğitim Müdürlüğünden izin alınmış mıdır? İzin alındı ise yazılı belgeleri elinizde mevcut mudur? Bu belgeleri kamuoyu ile paylaşacak mısınız?

Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün fotoğraflarına yapılan bu saygısızlıkla ilgili, Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Anadolu İmam Hatip Lisesi yönetimi hakkında bir cezai uygulama ve soruşturma açmayı düşünüyor musunuz? Eğer düşünüyorsanız, nasıl bir cezai işlem ve soruşturma uygulanacaktır? Bu süreci kamuoyu ile paylaşacak mısınız?

Bir devlet okulunun salonunda yapılan toplantı ve ülkemizin kurucu liderine yapılan saygısızlık; İzmir başta olmak üzere diğer il, ilçe ve köylerimizdeki İmam Hatip Liselerinde de yapılmış mıdır?

İzmir başta olmak üzere; Atatürk’ün sözlerinin, fotoğraflarının üzerlerinin kapatılmasıyla ilgili gözaltına alınan kişiler var mıdır? Var ise, hangi il ve ilçede gözaltına alınmıştır veya haklarında adli işlem yapılmış mıdır? Adliyeye sevk edilenlere, hangi adli-idari cezalar verilmiştir? Bu ve benzer toplantıların gerçekleşmemesi için uygulanan cezai işlemlerin derecesi ve caydırıcılığı ne boyuttadır?

Bu saldırılar, Atatürk'ün şahsına olduğu kadar fikirlerine tahammül edemeyenler tarafından yapılmakta ve her geçen gün daha da artmaktadır. 5816 sayılı Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkında Kanun yürürlükte değil midir? 5816 sayılı kanuna göre, söz konusu okulda işlenen bu konu ile ilgili işlem gerçekleştirecek misiniz?şeklinde önerge verdi.

Güncelleme Tarihi: 21 Ocak 2020, 15:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER