CHP'nin kazandığı o ilçede seçim tekrarlanacak

Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesinde seçim MHP'nin itirazının ardından iptal edildi. CHP'nin uzun yıllar sonra kazandığı ilçede seçim 2 Haziran'da tekrarlanacak

CHP'nin kazandığı o ilçede seçim tekrarlanacak

Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesinde 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde oy verme işleminin sona ermesinin ardından yapılan sayımlarda, CHP’li aday Deniz Yağan 5 bin 82 oyla seçimi önde bitirdi. MHP'nin adayı mevcut Belediye Başkanı Menduh Uzunluoğlu ise 4 bin 758 oy alarak 2'nci sırada yer aldı. Bunun üzerine MHP'li yetkililer, mühürsüz pusulaların olduğu iddiasıyla seçimin iptal edilmesi için İlçe Seçim Kurulu'na başvurdu.

Yapılan başvuruyu değerlendiren İlçe Seçim kurulu, 6 'evet', 1 'ret' oyuyla seçimlerin yenilenmesine karar verdi. Seçimlerin ise 2 Haziran'da tekrarlanacağı öğrenildi.

"MHP'LİLER, İLÇE SEÇİM KURULU BAŞKANINI DARP ETTİ"

CHP’nin Kayseri il başkanlığından konu hakkında yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

- "Pınarbaşı İlçe Seçim Kurulu tarafından 03.04.2024 tarihinde verilen karar ile Pınarbaşı ilçesinde, halkımızın helal oyları ile kazandığımız seçim iptal edilmiştir.

- Adliyeye kalabalık bir grupla gelerek, ilçe seçim kurulu başkanını darp eden, tehdit eden, hakaretler eden ve partimize iftiralar atan Milliyetçi Hareket Partisi’nin; itirazı her ne hikmetse aynı ilçe seçim kurulu başkanının vermiş olduğu karar ile iptal edilmiştir.

- Pınarbaşı’dan tüm Türkiye’ye haykırıyoruz. Hak, hukuk, adalet anlayışımızla Pınarbaşı’yı halkın helal oylarını asla yalnız bırakmayacağız. Verilen karara karşı yasal itiraz süreçlerini takip edeceğiz. Halkımızın hiç şüphesi olmasın! Pınarbaşı’yı yeniden biz kazanacağız."

"AHLAKİ DEĞERLERE SIĞMAYAN İPTAL KARARINI ÇIKARDILAR"

CHP Kayseri İl Başkanı Feyzullah Keskin de yaşananları şu ifadelerle anlattı:

- "Kayseri Pınarbaşı MHP için biraz kutsal saydıkları bir yer. Alparslan Türkeş’in baba ocağı olarak görüyorlar. Söğüt ve Pınarbaşı’na çok hassas davranıyorlar. Yıllar sonra Pınarbaşı’nı CHP kazandı, bunu kabullenemediler. Seçimlerin başlamasının ardından MHP vekilleri olabildiği kadar despot ve ahlaki değerlerin dışına çıkarak seçimle ilgili sıkıntılar yarattılar. Bugün de maalesef büyük baskılarla, genel merkezden gelen baskılarla, çok adaletsiz, hukuksuz, ahlaki değerlere sığmayan iptal kararı çıkardılar.

"MHP MİLLETVEKİLİ HAKİME HAKARET ETTİ, VURDU"

- İlçe seçim hakimine fiziki bir darbe, hakaretler MHP milletvekili tarafından yapılmıştır. Buna rağmen hakaret edilen, saldırılan hakim bile bugün onların lehine karar vermek zorunda kalmıştır. Biliyorsunuz ilçe seçim kurulu üyeleri, siyasi parti üyelerinden oluşturuluyor. İki gündür yapılan bütün baskılarla artık diğer partilerin üyelerinin de evet demesiyle seçimi yenileme kararı çıkmıştır. Tamamen siyasi, ahlaki değerlerin dışında bir karardır. Pınarbaşı halkının helal oylarıyla koymuş olduğu sandık yok sayılmıştır."

Keskin, MHP’li vekilin hakime “ağza alınmayacak” ifadeler kullandığını ve fiziki müdahalede bulunduğunu kaydetti.

"SESSİZ KALMAYACAĞIZ"

Keskin, il seçim kuruluna itiraz edeceklerini belirtti ve ekledi:

“Bu kadar haksızlığa, fütursuzca hareketlerin karşısında sessiz kalmayacağız. Düşünebiliyor musunuz? O kadar hızlı hareket ediyorlar ki, hemen seçimi iptal edip, il kurulu kararını beklemeden 2 Haziran için karar alıyorlar.”

MHP’Lİ ERSOY: BUGÜN BENİM DOĞUM GÜNÜM

Seçimlerin iptali sonrası yazılı açıklama yapan MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy da "Yaptığımız itirazlar sonucunda İlçe Seçim Kurulu Pınarbaşı Belediye Seçimleri ve Meclis Üyesi seçimlerinin iptali ve yeniden yapılmasına 6 kabul oyu ve 1 red oyu ile karar vermiştir. Sayın Kılıçdaroğlu yanlış yönlendirmeler ile yine boşa düştünüz. Ben size genel başkanlık yapmış birisi olarak sizin üslubunuzla cevap vermeyeceğim. Ama şunu bilin ki beni de sizi de tüm Türkiye artık daha iyi tanıyor. Bugün benim doğum günüm, kutlu olsun" ifadelerine yer verdi.

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabında MHP’li Ersoy’u şu ifadelerle eleştirmişti:

"Kayseri'nin Pınarbaşı Belediyesini, halkın helal oylarıyla kazanan adayımızı ve partimizi tebrik ediyorum. Kazanılan seçimi mafyavari yöntemlerle gasbetmeye çalışan, bir hakime, 'Ben milletvekiliyim' diyerek, tehditler ve küfürler savuran, hatta darbetmeye kalkan milletvekili, bu ülkedeki yozlaşmanın en acı örneği olarak karşımıza çıkmıştır. Bu milletvekilini uyarıyorum. Genel Başkanını utandırıyorsun, partini utandırıyorsun, en önemlisi sana oy veren halkı utandırıyorsun. Sandığa saygı duyacaksın. Pınarbaşı dahil, yerel seçimlerde hangi partinin hakkı gasbedilmeye çalışılıyorsa karşısındayız. İradenizi zorbalığa teslim etmeyin.”

Bayram Şahin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER