Gürer”Esnaf zor günler yaşıyor”

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer pandemi süreci ile ekonomik krizin, her esnaf ve sanatkarı derinden etkilediğini söyledi.

Gürer”Esnaf zor günler yaşıyor”

Ekonomin temel taşlarını oluşturan esnaf ve sanatkarların yaşadığı sorunların, tüm sektörlere  sirayet ettiğini belirten Ömer Fethi Gürer, “Bir yandan pandemiyle diğer yandan da ekonomik krizlerle mücadele eden esnafa sahip çıkılmaması halinde, ileride daha da büyümesi muhtemel ekonomik krizin faturası toplumun tüm kesimlerine çıkabilir” uyarısında bulundu. 

ESNAFIN YAŞADIĞI SORUNLAR

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, korona virüs salgını nedeniyle sosyal etkinlikleri iptal ederek kısıtlı bir şekilde kutlanan Ahilik Kültürü Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada, esnaf ve sanatkarların yaşadığı sorunlara dikkat çekti. 

PANDEMİNİN ETKİSİ 

Pandemi sürecinden önce zaten büyük sıkıntı içinde olan esnaf ve sanatkarların korona virüs salgınıyla sorunlarının katbekat arttığına vurgu yapan CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, bu yılı başından itibaren görülen ve Mart ayı itibariyle de ülkemizde etkili olmaya başlayan korona virüs salgınının, can kayıplarının yanı sıra ekonomik, sosyal ve kültürel hayatı da büyük ölçüde olumsuz etkilediğini kaydetti. 

ESNAF HEM PANDEMİYLE HEM EKONOMİK KRİZLE MÜCADELE EDİYOR 

Pandemiden önce de ülkemizde çok sayıda esnafın yaşanan ekonomik kriz nedeniyle sıkıntı içinde olduğunu hatırlatan CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Siftah yapmadan kepenk kapatan, kira, stopaj, vergi gibi ödemelerini yapamadığı için zor duruma düşen esnafımız, pandemi sürecinin başlamasıyla birlikte daha büyük sıkıntıların içine girdi. Korona virüs tedbirleri kapsamında, pek çok iş kolundaki esnafın faaliyetlerine ara verildi. Aylarca dükkanını açamayan esnaf, kontrollü normal hayata geçilmesinin ardından yeniden işyerini açmış olsa da günü kurtaramaz duruma düştü” dedi. 

ESNAFA YENİ KREDİ İMKANI SAĞLANMALI 

Pandemi sürecinin uzaması da dikkate alınarak, esnaf ve sanatkarlara ek kredilerin verilmesi, Bağ-Kur prim borçları ve kredi borçlarının faizlerinin silinerek ötelenmesi gerektiğine işaret eden CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Bu desteklerin sağlanamaması durumunda, ekonominin temel taşlarını oluşturan esnaf ve sanatkarların yaşadığı sorunlar, önümüzdeki süreçte artacağı tahmin edilen ekonomik krizin faturasının toplumun tüm kesimlerine çıkacağı kesindir. O nedenle, bir yandan ekonomik krizlerle diğer yandan da pandemiyle mücadele eden esnafımızı ve sanatkarımızı, mümkün olduğunca desteklemek gerekir. Borçlarının faizlerinin silinerek ertelenmesi, yeni kredilerin verilmesi gibi desteklemeler mutlaka yapılmalıdır” diye konuştu. 

  

Gürer: “Evine ekmek götüremeyen 

şoför esnafı borçlarını nasıl ödesin?”

ŞOFÖR ESNAFININ YAŞADIĞI SORUNLAR

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, yaptığı açıklamada, pandemi sürecinde şoför esnafının yaşadığı sorunlara dikkat çekti. 

6 AYDIR İŞ YOK!

Servis ve halk otobüsü şoförleri ile turizm sektöründeki şoför esnafının, korona virüs salgını nedeniyle alınan tedbirler kapsamında 13 Mart tarihinden bu yana iş yapamadığını ve geçimini sağlayacak para kazanamadığını belirten CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Bu meslek grubundaki çok sayıda yurttaşımız 6 aydır çalışamıyor olduğu için evine ekmek bile götüremeyecek duruma gelmiştir” dedi. 

VİRÜSTEN ÖLMEZSEK, İŞSİZLİKTEN ÖLECEĞİZ

Şoför esnafı ve meslek odaları temsilcileriyle yaptıkları birebir görüşmelerde, bu meslek grubundaki esnafın yaşadığı sorunları birinci ağızdan dinlediğini belirten CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Hem meslek odaları temsilcileri hem de esnafımız, pandemi sürecinde çektikleri sıkıntıları bize anlatıyor. Korona virüsün yayılmasını önlemek için alınan tedbirler kapsamında, çok sayıda işyerinin faaliyetlerine ara vermesi, okulları kapalı olması, turizm ve yolcu taşımacılık sektörünün düşük kapasiteyle çalışıyor olması, şoför esnafımızı ciddi sıkıntıya sokmuştur. Evine ekmek götüremediğini, 13 Marttan bu yana iş yapamadıklarını söyleyen şoför esnafımız, ‘virüsten ölmezsek, işsizlikten öleceğiz’ diyerek dert yanıyorlar ” diye konuştu. 

BORÇLARI SİLİNMELİ 

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, pandemi süreci de dikkate alınarak, şoför esnafının başta Bağ-Kur,SGK ve vergi olmak üzere borçlarının silinmesi gerektiğini söyledi. 

MADDİ DESTEK SAĞLANMALI 

Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 6 aydır iş yapamayan şoför esnafının trafik sigortaları ve araç bakım masrafları günlük temel ihtiyaçlarının karşılanması ise bunlara maddi destek sağlanması gerektiğini de sözlerine ekledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER