Milletvekili Yılmaz Tunç, Parti Danışma Meclisi'nde

Tunç,‘Ak Parti  İzlediği doğru ve İlkeli duruşuyla Dünyaya örnek oldu’

Milletvekili Yılmaz Tunç, Parti Danışma Meclisi'nde

AK Parti Bartın Milletvekili Genel Merkez Siyasi ve Hukuki İşler Başkan Yardımcısı Yılmaz Tunç, Genişletilmiş İl Danışma Meclis Toplantısında güncel siyasi konuları ve Bartın’da devam eden hükümet yatırımlarını değerlendirdi.

Bartın Kültür Merkezinde gerçekleştirilen AK Parti Bartın teşkilatının düzenlediği genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısına, AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, İl Başkanı Turhan Kalaycı, AK Parti 22. Dönem Bartın Milletvekili Asım Kulak, İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun, Merkez İlçe Başkanı Ümit Aksakal, Kadın Kolları Başkanı Evren Ayvaz Can, Kozcağız Belediye Başkanı Mustafa Karaman, Kurucaşile Belediye Başkanı Mehmet Zihni Sayın, Abdipaşa Belediye Başkanı Yaşar Dönmez, Ulus Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Uzun ve çok sayıda partili katıldı.

AK Parti 18 yaşını kutladı

Saygı duruşu ve İstiklal marşı ile başlayan ve İl Başkanı Turhan Kalaycı’nın açış konuşmasında teşkilat çalışmaları hakkında bilgi verdiği AK Parti Bartın il danışma meclisinde yaptığı konuşmada Milletvekili Tunç, AK Parti’nin Genel Başkanımız Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde 18 yıl önce kurularak milletle başladığı yolculuğu  hizmet anlayışını aynı azim ve kararlılıkla sürdürdüğünü söyledi.

Türkiye nereden nereye geldi

Milletvekili Tunç, AK Parti kurulalı 18 yıl oldu 17 yıldır da iktidarda. 2001 de milletin siyasetçiye küstüğü ekonomik krizlerle milletimizin fakirleştiği yatırımların durduğu ülkemizin İMF kapılarında el pençe divan durduğu emekli maaşlarının memur maaşlarının ödenemez hale geldiği asgari ücretin 100 doların altında olduğu bankaların battığı bir dönemde AK Parti’nin kurulduğunu belirterek, “ Milletimizi bu kriz ortamında her türlü sıkıntının artık insanları bunalttığı o günlerde kurtuluş olarak çare olarak Recep Tayyip Erdoğan’ı gördü. Milletimiz 14 aylık bir partiyi tek başına iktidara getirdi. Diğer bütün koalisyon partilerini sandığa gömerek barajın altında kaldılar. AK Parti iktidara geldiği günden itibaren her alanda ülkemize yatırım üstüne yatırım yapmaya başladı. Özellikle ekonomi. Bugün ekonomi ile ilgili eleştiri yapanlar bundan AK Parti’den önceki Türkiye bugünkü Türkiye’den 4 kat daha küçük bir Türkiye’ydi. Biz ekonomi anlamda bir Türkiye’nin yanında 3 Türkiye daha ilave ettik. Halkımızın refahını artırmaya çalıştık. Geçmişte iki anahtar vaat edenlerin vaatleri sadece seçim vaadi olarak kalmıştı. Biz şimdi iki anahtarı da vatandaşımıza verdik. TOKİ’ler inşa ettik.”Dedi.

Muhalefet İMF’li günleri özlemiş

“Bugün İMF’ye borç verebilecek bir ülke konumuna geldik”.Diyen Milletvekili Tunç, “Bugün bakıyoruz muhalefet İMF ile görüşmeleri başlatmış. İMF’li günleri özlemişler. İMF kapılarında durulan günlere acaba bu ülkeyi tekrar döndürebilir miyiz diyorlar. Buna millet müsade eder mi? Gizli kapalı otel odalarında lobilerinde görüşüyorlar. Bunu da kabul etmek zorunda kaldılar. Ama öncesinde ne diyorlardı AK Parti İMF ile gizli gizli görüşüyor işte kimin gizli gizli görüştüğü ortaya çıktı.”Şeklinde konuştu.

AK Parti’nin sağlığa kazandırdığı hizmeti inkar etmek mümkün mü?

Sağlıkta gelinen noktaya da değinen Milletvekili Tunç, “Şu sağlıkta geldiğimiz noktayı bir AK Parti’den önceki dönemle bugünle kıyasladığımızda aradaki farkın dağlar kadar olduğunu görebiliyoruz. Hastaların hastane kapılarında çektiği çileyi unutabilir miyiz. AK Parti’nin sağlığa kazandırdığı hizmeti inkar etmek mümkün mü? Dünyada hava ambulansı için hastalarından ücret almayan tek ülke Türkiye’dir. Almanya’da sigortası olmayana helikopter bile vermezler. Ama Türkiye’de hiç farketmez hepsi ücretsizdir. Bizim devlet hastanemizde her branştan doktor var. Sosyal medyada bir takım eleştiriler var. Bu da yanlış varsa bir eksiklik tamam düzenleriz. Ama bütün hastaneyi karalayarak sanki güvenilmez bir sağlık kuruluşuymuş endişesi oluşturursanız oradaki sağlık çalışanlarına haksızlık edersiniz. Bundan sonrada sağlık yatırımlarına devam edeceğiz. AK Parti’den önce 17 emar makinesi vardı. 1 yıl sonrasına gün veriliyordu. Şimdi gece çektirirse aynı gün gel çektirebilirsin deniliyor.  Emar makinesi yeni mi icat edildi. Neden sadece Türkiye’nin 17 yerinde vardı. Niye alamıyordu Türkiye? AK Parti sayesinde bunlar geldi daha da gelişmeye devam edecek.”Dedi.

Teşviklerle fabrika sayıları arttı

AK Parti ulaşımda Türkiye’yi hızlı trenlerle tanıştırdı. Duble yollar otobanlar köprüler denizin altından giden trenler en ücre köylerimize kadar beton yollar sıcak asfaltlar içme suyu projeleri bütün bu gelişmeler AK Parti sayesinde oldu.Diyen Milletvekili Tunç istihdamda önemli gelişmelerden bahsederek “Yaklaşık 500’e yakın OSB Türkiye’de devreye alındı. Teşviklerde fabrika sayıları arttı.
Bartın’daki OSB yetmez oldu şimdi ikinciyi açıyoruz kamulaştırma çalışmaları devam ediyor. İstihdam noktasında da 9 bin sigortalı vardır bugün ise 40 bin sigortalı var. TYP ile iş bulamayan vatandaşlarımıza destekler devam ediyor. Üniversitesi olmayan il kalmadı.”Dedi. 

AK Parti rahat bırakılmadı

Milletvekili Tunç, “Bütün bu gelişmeleri sağlarken milletimizin refahını daha da ileriye taşırken AK Parti rahat bırakılmadı. 17 yılda iktidarda olduğumuz süre içerisinde önümüzü kesmek için her türlü karanlık planları uygulamaya çalıştılar. Gezi olayları, 17-25 Aralık, 15 Temmuz darbesi ile karşı karşıya kaldık.
Bir taraftan milletimize hizmet ettik bir taraftan da şer güçlerle milletimizle beraber mücadele ettik. Milletimiz desteğini hiç bir zaman esirgemedi. Konulan her sandıkta AK Parti açık ara birinci parti çıktı. Geçtiğimiz 18 yılda 15 seçim gördü Türkiye. Her seçimde AK Parti’yi karaladılar ama milletimiz o söylemlerin hepsini elinin tersiyle iterek sandıktan AK Parti’yi birinci parti olarak çıkardı. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı da halkın seçtiği ilk Cumhurbaşkanı yaptı. Hatta bir kere değil iki kere seçti.”Dedi.

Terör devleti kurulmasını engelledik

Milletvekili Tunç Suriye konularına da değinerek “Tabi bu süreçte sadece içerideki engellemelerle değil dış problemlerle de çok uğraştık. Suriye meselesi oldu biliyorsunuz. Bu bizim hem ekonomimizi etkiledi hem de dış politikada oraya enerji harcamamıza neden oldu. Muhalefet “Suriyelileri neden aldınız?” diyor. Oradaki iç karışıklıktan, savaştan kaçan insanlar kucaklarında çocuklarıyla sınırımıza dayandılar. Biz eğer sınırımızı kapatsaydık orada, Türkiye’nin güneyinde ABD ve İsrail’in istediği bir uydu devlet kurulacaktı.
Bir terör devleti PKK-PYD devleti kurulmuş olacaktı. O kurulan terör devleti Türkiye’nin başına bela olacaktı. Biz ne yaptık “kurdurmayız!” dedik. Orada savaştan kaçanlara kucağımızı açtık. Afrin harekatı, El-bab harekatı ve Fırat kalkanı harekatlarıyla o bölgede hakimiyet sağladık. Bunları yapmasaydık orada bir terör devleti kurulmuş olacaktı ve Türkiye’nin başına  çok büyük bir bela açılmış olacaktı. AK Parti bunu engelledi.”Dedi. 

Muhalefetin ne dediği belli değil

Milletvekili Tunç, “Şimdi güvenli bölge oluşturulsun ve uluslararası devletlerde bu güvenli bölgede yaşayacak Suriyelilerin nakdi ihtiyaçlarını karşılasın. Biz bu teklifi sunuyoruz ama buna da karşı çıkıyorlar. Muhalefet hem Suriyelileri gönderin diyor hem de orada güvenli bölgeye gerek yok diyor. Yani bu muhalefetin ne dediği belli değil. Onlar “Afrin’e girmeyin, Fırat kalkanı harekatını yapmayın” demişlerdi. Eğer onların dediğini yapmış olsaydık bugün o bölgede PKK bir devlet kurmuş olmayacak mıydı? Olacaktı. 40 yıldır başımıza musallat edilmiş terör belasının birde devleti olacaktı. Bizim çocuklarımız, torunlarımız da bu sıkıntıyı çekmiş olacaklardı.  AK Parti izlediği doğru ve ilkeli dış politikayla tüm dünyaya örnek oldu. CHP’nin demiş olduklarını yapmış olsaydık çok daha farklı bir konuma düşmüş olacaktık.”Dedi.

Bartın hakkettiği yatırımları almaya devam edecek

Bartın’ın her alanda gelişmesini sağlaması için gece gündüz çalıştıklarını söyleyen Milletvekili Tunç,  7 milyarlık kamu yatırımını hayata geçirdiklerini, 7 milyar lira tutarında kamu yatırımının da devam ettiğini söyledi. Milletvekili Tunç,  Bartın’ı Üniversite ile büyütmeye devam ettiklerini, barajlar, tüneller, fabrikalar, duble yollar, toplu konutlar, modern eğitim yuvaları, öğrenci yurtları, gençlik ve spor tesisleri, turizm yatırımları, tarım destekleri, DSİ yatırımları, modern kamu hizmet binaları, hastaneler, sağlık yatırımları ile Bartın her alanda geliştirdiklerini bu yatırımlara hız kesmeden devam ettiklerini söyledi.

Güncelleme Tarihi: 17 Ekim 2019, 17:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER