Çocuk Koruma İlçe Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı  

5395 sayılı Çocuk Koruma Kanunu’na göre verilen koruyucu ve destekleyici tedbirlerin yerine getirilmesi amacıyla oluşturulan, Maltepe İlçe Koordinasyon Kurulu, Maltepe Kaymakamı Meftun Dallı başkanlığında,  gerçekleşti.

Çocuk Koruma İlçe Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı  

Toplantıda, Maltepe İlçe Müdürlükleri ile birlikte roman vatandaşlar ile ilgili yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirme yapıldı. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından eğitime devamı olmayan roman çocukların, devamlılığının sağlanması ve sürecin takip edilmesine karar verildi. 


Yeni doğan çocukların sağlık kontrollerinin ve aşılarının takibi için İlçe Sağlık Müdürlüğü ile görüşülerek sağlık kontrollerini yaptırmayan ebeveynler hakkında yapılacak iş ve işlemler hususunda bilgi alındı. 


Ebeveynler tarafından dilendirilen veya çalıştırılan çocukların İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilebilecek caydırıcı çalışmaların yürütülmesi konusunda fikir alışverişi yapıldı.


Aynı zamanda adaptasyon sağlayabilecek ve çalışma hayatına dâhil olabilecek meslek grupları hakkında görüşler paylaşılarak, İŞKUR’a bu yönde bilgi verilmesi kararlaştırıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER