Maltepe’de Yarı Yıl Karne Coşkusu

2019-2020 Eğitim-Öğretim yılı 1.kanaat döneminin sona ermesi dolayısıyla Maltepe Bağlarbaşı İlkokulunda karne töreni düzenlendi.

Maltepe’de Yarı Yıl Karne Coşkusu

AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Boyraz, Maltepe Kaymakamı Meftun Dallı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Aydoğdu, şube müdürleri ve öğretmenlerin katıldığı karne töreninde öğrenciler ve veliler karne heyecanı yaşadı. Törende hazırladıkları gösterileri sergileyen öğrenciler büyük alkış aldı.

Program, saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı. Okul müdürünün açılış konuşmasının ardından konuşan, Maltepe İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Aydoğdu, ‘2019-2020 eğitim-öğretim yılının ilk dönemi bugün bu törenle son buluyor. Öğrencilerimiz için okula kısa bir süre ara veriyoruz. Onların keyifli ve dinlendirici bir mola imkânı tanıyan bu sürenin ardından yeni döneme daha dinamik başlayacakları ve gelecekteki hedefleri için daha azimli ve kararlı olacaklarına inanıyorum.
Sevgili öğrenciler, elbette sizler bizim için asla üç beş rakamla ölçülemeyecek birer değersiniz. Bu nedenle bugün alacağınız karneler, sadece sizin bu dönemki emeklerinize biçilmiş birer karşılıktır’ diyerek çocukların güzel bir tatil geçirmelerini ve dinç bir şekilde dönmelerini söyledi.

Çocuklarınızla vakit geçirin, İstanbul’u gezdirin

Törende konuşan Maltepe Kaymakamı Meftun Dallı, ‘ Güzel bir tatil olsun inşallah. Ailelerimize şunu söylemek istiyorum. Çocuklar ile güzel vakit geçirebilirsek aileleri olarak, hep şikâyet ediyoruz ya tableti elinden bırakmıyor, 24 saat bıraksak telefon ile uğraşacak diye. Aileler çocuklar ile kaliteli ve iyi vakit geçirmeyi becerebilirlerse çocuklar aslında onları elinden bırakacak. Bunu bizzat tecrübe etmiş biri olarak söylüyorum. Çocuklarınızla vakit geçirin. Onları ders dışındaki kitapları okumaya özendirin. İstanbul’da yaşıyoruz. Dünyanın incisi bir şehir, biraz fazla kalabalıklaşmış olsa da görülmeye değer. İnsanların Dünyanın dört biryanından gelip görmek için bir sürü para harcadıkları bir şehirde yaşıyoruz ama bırakın çocukları hala kendimiz bile İstanbul’un birçok yerini gidip görmemişizdir. Onun için çocuklarınıza İstanbul’u gezdirin. Eğlenceli ve güzel bir zaman geçirsinler. Çocuklarımıza tabi ki derslerinde de başarılar diliyoruz. Her şeyden önce kendilerine, ailelerine, çevrelerine, ülkemize, milletimize hatta insanlığa daha faydalı birer fert olmalarını sağlamalıyız. Bu yolda hepinize başarılar diliyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Özellikle Sayın Milletvekilimize teşekkür etmek istiyorum. İlçemize 3 okul kazandırdı. Ama bize her konuda yardımcı oluyor, her türlü etkinliğimizde, programımızda kendisi yanımızda oluyor hürmetlerimi ifade etmek istiyorum. Hepinizi hürmet ve muhabbetle selamlıyorum’ dedi.

Yarının Türkiye’sini inşa edecek çocuklar

Çocuklar mutlu ise ülkemiz mutludur diyerek söz alan AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Boyraz,‘ Hepinizi en kalbi duygularımla selamlıyorum. Böyle güzel bir ortamda bulunmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. En anlamlı zaman dilimi olarak görüyorum bu zamanı. En güzel mekân eğitim yuvaları, en güzel insanlar da bu ülkemizin yarınlarını inşa edecek gençler. Böyle bir ortamda bulunmak gerçekten herkese nasip olmaz, nasip olduğu için bize Allah’a şükrediyorum. Çocuklarımızın bugün 2019-20 eğitim-öğretim yılının ilk döneminin karne törenindeyiz. Onların heyecanına, coşkusuna, sevincine ortak olmak için buradayız. En az onlar kadar heyecanlı bir kısım var, hem öğretmenler hem de anne babaların heyecanlarına ortak olmak için buradayız. Yarının Türkiye’sini inşa edecek çocuklarımız burada öğretmenlerimizin gayretleri, mücadeleleri ile ve ailelerinin destekleriyle aydınlık yarınlara yetişecekler. Onların heyecanları hep var olsun, çocuklar mutlu ise aileler huzurlu aile mutlu ise ülke mutludur diyorum ve bütün mutluluklar hepimizin olsun diyorum’ dedi.
 
Karne töreninde okul öğrencilerinin sundukları gösteriler beğeniyle izlendi.

Tören sonrası öğrenciler karnelerini Kaymakam Dallı, AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Boyraz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Aydoğdu, şube müdürleri ve öğretmenlerinden alarak tatile girmenin mutluluğunu yaşadılar.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER