UDEFED Başkanı Mehmet Mercan Iddialı

Uluslar Arası dönerciler Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Mercan Türk Dönerini layık olduğu zirveye getireceğiz dedi.

UDEFED Başkanı Mehmet Mercan Iddialı

Uluslar Arası dönerciler Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Mercan;

Ülkemiz her alanda güçleniyor. Türkiye’nin uluslararası düzeyde itibarı ve etkinliği artıyor. Çocukluk hayallerimiz güçlü irade ile tek tek gerçek oluyor. Olmaz denilenler, yapılamaz diye iddia edilenlerin Cumhurbaşkanımızın liderliği ile hayata geçtiğini görmekten mutluyuz. Devletimizin attığı bu dev adımlar enerjimize enerji katıyor. 86 yıllık hasretimiz Ayasofya camisine kavuşmanın mutluluğunu tarif etmek, bu sevdayı kelimelere dökmek imkan ötesi.
Dünyanın her yerinde oyun kuran güç haline gelen devletimize hizmet aşkımızı en büyük kültür elçimiz dönerin yurt içi ve yurt dışında layık olduğu konuma gelmesi için sürekli çalışıyoruz.

Uluslararası Döner Federasyonu olarak kısa sürede büyük mesafe aldık. Dönerin global gücünün farkında olan birbirine inanmış ekip arkadaşlarım ile birlikte çoğu STK’nın uzun senelerde planlayıp yapabileceği projeleri kısa sürede hayata geçirdik.

2020 yılı başında büyük medya buluşması ile ilan ettiğimiz kısa vadeli projelerimizi tek tek hayata geçiriyoruz. Pandemi sebebi ile sektörümüzün büyük yara almasına rağmen geceli gündüzlü çalışmalarımıza devam ettik ve ediyoruz.

2020 yılı projelerimiz arasında olan Döner Festivali de başta Kültür ve Turizm Bakanlığımız ve Ümraniye Belediye başkanımızın himayeleri ile hayat buluyor.
7-11 ekim tarihleri arasında Ümraniye Santral meydanında “İstanbul Dönere doyacak” sloganı ile ülkemizin en seçkin markaları birbirinden lezzetli dönerleri döner severlere sunacaklar.

Döner Türk fast food yemeklerinin yol göstericisi ve önderi konumunda. Elbette festivalde sadece döner olmayacak. Döner ile birlikte içeceği, tatlısı, büyükler ve çocuklar için eğlenceler de yerini alacak.
Udofed olarak Döner Festivalinde halkımız ile marka sahiplerini bir araya getireceğiz. Her gün yüz bin üzerinde döner sever İstanbulluyu festivalde ağırlayacağız. Döner markalarımız halkımızı dinleyecek. Önerileri dikkate alacaklar. Ekim ayında İstanbul döner bayramı yaşayacak.

Udofed çalışıyor

Udofed Döner sektörü için ilan ettiği diğer projeleri de adım adım gerçekleşiyor.
Döner Akademisi çalışmamız artık son aşamasına geldi. Sertifikasız Dönerci kalmayacak. Üstelik Dünyanın her yerinde geçerliliği olan istediğiniz ülkede kullanabileceğiniz Dönercilik ve Pidecilik belgesini Udofed verecek.

Sektörün en büyük problemi olan karmaşa yeni düzenlemeler ile belli bir standarta kavuşacak. Bilim Kurulumuz, Uzman kadromuz ilgili bakanlıklarımızla işbirliği içerisinde çalışmalarını sürdürüyor. Her sayımızda sizlere yeni müjdeler vermek için Üniversiteler ve Bakanlıklarımızla el ele çalışıyoruz.

Özlenen hedeflere ulaşmak için inançlıyız. Kararlıyız.Dedi.

Güncelleme Tarihi: 21 Ağustos 2020, 12:47
YORUM EKLE
YORUMLAR
Ahmet Yılmaz
Ahmet Yılmaz - 4 yıl Önce

Tebrik ederiz, ülkemizin böyle çalışmalara ihtiyacı var. Dünya Türk Döneri adını duysun..

SIRADAKİ HABER