Başkan Ahmet Doğruyol'un 23 Nisan Mesajı

Demokratik Sağlık Sen İzmir İl Başkanı Ahmet DOĞRUYOL 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mesaj yayınladı.

Başkan Ahmet Doğruyol'un  23 Nisan Mesajı

Başkan Doğruyol,mesajında;

Öncelikle, ” Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) kuruluşunun 100. yılını ve tüm çocukların Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyorum” diyen Demokratik Sağlık Sen İzmir İl Başkanı Ahmet DOĞRUYOL; “TBMM’nin Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Açıldığı bu gün 100. Yıl olması hasebiyle tarihi bir gündür. 

O günün şartlarında yokluklar ve imkansızlıklar içerisinde bir avuç arkadaşıyla milli mücadeleyi başlatan, Anadolu’da yaşayan vatandaşlarımızın zafer inancını sağlayan, güvenini kazanan Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Kurtuluş Savaşımızın tüm şehitlerini, gazilerini ve kahraman komutanlarını saygıyla anıyoruz. 

TBMM’nin açılışının, milli mücadelede, savaş şartlarında bile ortak akla, toplumsal uzlaşıya ve ulus iradesine bağlı kalınması açısından ülkemizin kalbi niteliğinde olması,  umutlarımızı yeniden yeşertmesi,  kurtuluş savaşının yönetildiği, ilk meclis olması, düşman işgalinde direnişin merkezi,milli gücün ve cesaretin simgesi olması açısından dönüm noktasıdır.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, TBMM’nin açılışını tam 100 yıl önce 23 Nisan 1920 yaparak, Türk Milletinin İradesinin üzerinde hiçbir gücün olamayacağını, tüm dünyaya ilan etmiştir. Ve bu bayramı çocuklarımıza hediye ederek,  Türkiye Cumhuriyeti’ni ve cumhuriyetimizin değerlerini geleceğimiz olan çocuklarımıza, gençlerimize emanet etmiştir.” Dedi.

Doğruyol; 

“23 Nisan 1920’de TBMM dualarla istiklal marşıyla açılmasıyla, milletimize öz güven, umut ve cesaret  gelmiştir. Meclisimizin açılışı Türk Milletinin yeniden dirilişinin sembolü olmuştur. Bizler dün olduğu gibi, bu günde ecdadımızın nice fedakârlıklarla elde ettiği kazanımlara büyük bir kararlılıkla sahip çıkmaya devam edeceğiz.” 

“Bu yıl 23 Nisan 1920, TBMM’nin kuruluşunun 100 yılı olması hasebiyle özel bir yıl olmuştur. Sokağa çıkamadığımız bu günlerde tüm vatandaşlarımızı ay yıldızlı bayraklarıyla evlerini süslemeleri ve  akşam saat:21:00 de balkonlarından İstiklal marşımızı okumaya davet ediyorum.” Dedi.

                                      

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER