İmamoğlu ve Köymen'den Maltepe'ye dev hizmet

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Maltepe Belediye Başkanı Esin Köymen, Maltepe Çınar Mahallesi Sosyal Merkezi'nin temelini beraber attı

İmamoğlu ve Köymen'den Maltepe'ye dev hizmet

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve Maltepe Belediyesi iş birliğiyle içinde kreş, İBB Kadın ve alzaymır gündüz bakımevi de bünyesinde barındıran Çınar Mahallesi’ndeki sosyal merkezin temeli düzenlenen bir törenle atıldı.

Ev sahibi Maltepe Belediye Başkanı Esin Köymen ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katıldığı tören, büyük coşkuyla geçerken konuşan Başkan Köymen, “Bu merkez gibi ortak yaşam kültürünü geliştirecek projeleri birlikte hayata geçireceğiz ve Maltepeliler kentin olanaklarından çok daha fazla yararlandıracağız.

Bu önemli proje için Sayın Ekrem İmamoğlu ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyorum” dedi.


İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nce (İBB) Çınar Mahallesi’nde yapılacak sosyal merkezin temelleri, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Maltepe Belediye Başkanı Esin Köymen, Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel, CHP PM üyeleri, Maltepe Belediyesi CHP Maltepe İlçe Başkanı Kenan Otlu, Meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşların katılımıyla düzenlenen bir törenle atıldı. Konuşmalar öncesi kütüphane, kurs, kafe, alyzamır gündüz bakımevi, kreş, sosyal alan, atölyeler, İBB Kadın gibi birçok birimi içinde barındıracak sosyal merkezin tanıtımı gerçekleştirildi.

KÖYMEN: “BU YÖNETİM ANLAYIŞI YOKTU”

Vatandaşların yoğun ilgisiyle açılış konuşmasını gerçekleştiren ev sahibi Belediye Başkanı Esin Köymen, proje için Ekrem İmamoğlu ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ederek, projenin tüm Maltepelilere hayırlı olmasını diledi. Başkan Köymen, “Bu sosyal merkez, beş yıl önce İstanbul’da değişen ve 31 Mart 2024 seçimlerinde de büyük bir başarıyı getiren belediyecilik anlayışının en önemli yansımalarından biridir. 8 Mart’ta projelerimizi paylaşırken en önemli vurgumuz, katılımcı ve toplumcu bir belediyecilik örneğini Maltepelilerle birlikte hayata geçirmekti. Bugün burada temelini attığımız proje, bunun bir örneğidir. Kamusal bir alanın, dezavantajlı ve hassas gruplar için önem arz eden fonksiyonlarla inşa edilip faaliyete sokulması, İstanbul’un kayıp yıllarında rastlanır bir yönetim anlayışı değildi.” dedi.

1.5 AY GİBİ KISA BİR SÜREDE…

Köymen, Maltepe’de yapacakları hizmette iki temel vurgudan ilkinin “Kent Hakkı, Maltepe Halkı İçin” söylemi, ikincisininse ilçenin “Maltepe’de Yaşam Var” dedirtebilecek yer haline getirilmesi olduğunu belirterek sözlerini şöyle noktaladı: “Maltepe’de bu dönemde gerek ilçe belediyesi olarak; gerek büyükşehir belediyemizle birlikte güzel işlere imza atacağız. Seçildiğimizden bu yana bir buçuk ay gibi kısa bir sürede bu projenin temellerini atmanın mutluğunu yaşıyoruz. Bu merkez gibi ortak yaşam kültürünü geliştirecek projeleri birlikte hayata geçireceğiz ve Maltepeliler kentin olanaklarından çok daha fazla yararlandıracağız. Bu önemli proje için Sayın Ekrem İmamoğlu ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyorum.”

İMAMOĞLU: YATIRIMLARIMIZ HIZLA DEVAM EDECEK

Köymen’den sonra söz alan ve vatandaşlarla gençlerin yoğun alkışlarıyla karşılanan projenin mimarı İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise, “Yatırımlarımıza devam ediyoruz. Sizleri daha iyi hizmetlerle buluşturmak için her konuda adım atmaya devam ediyoruz. Vatandaşın hayatını kolaylaştırmak için çok yönlü bir belediyecilik gayretimiz var. Hayatı kolaylaştırmak ve güzelleştirmek en önemli hedefimiz. Sizleri layıkıyla temsil etmek, insanlarımıza daha çok hizmeti sunmak için çok çalışmanın farz olduğunun farkındayız. Vatandaşımızın hizmetkârı olduğumuzun farkında olacağız. Yeni yatırımlarla tam yol ileri demeye devam edeceğiz. Bugün bu merkezimizin tüm detaylarını genel sekreter yardımcımız ve Esin Köymen başkanımız sizlerle paylaştı. İlave olarak partizanlık yapmadan hiçbir vatandaşımızı ayırt etmeden, yaş almış büyüklerimize, kadınlarımıza ve çocuklarımıza vefa borcumuzu bir nebze olsun ödeyeceğiz. Yaklaşık 280 milyon liralık bütçesi olan burada, alzaymır merkezi, kreş ve İBB kadın merkezi kuracağız. Her projemizde çocuklarımız, kadınlarımız ve gençlerimiz var. O çocukların hakkını vereceğim. Bana Ekrem abi diyorlar ya gerisi boş. Bu söz, başkanım lafının çok ötesinde. Merkezimiz şimdiden hayırlı olsun.” dedi. Daha sonra yetkililer, butona basarak sosyal merkezin temelini attı.

İMAMOĞLU’DAN BELEDİYEYE ZİYARET

İlçede temaslarını sürdüren Ekrem İmamoğlu, açılış öncesinde, Maltepe Belediye Başkanı Esin Köymen’i makamında ziyaret etti. Belediyede büyük ilgi ve coşkuyla karşılanan İmamoğlu, başarılı bir 5 yıl geçirebilmek için gerekli planları yapmak için irtibat halinde olacaklarını söyledi. İmamoğlu, “Başkanımıza başarılı bir dönem diliyoruz. Bu kapsamda ziyaretlerimizi sürdürüyoruz. Bu bir ziyaretle birlikte aslında onun ötesinde bir iş birliği ve 5 yılı nasıl geçireceğimize dair fikir alışverişi yapacağız” dedi. Başkan Köymen de ziyaretleri için İmamoğlu’na teşekkür ederek, kentsel dönüşümün ilçede öncelikleri olduğunu ifade etti. İmamoğlu ve Köymen yapılan toplantıları sonrası ilçede ziyaretler gerçekleştirdi. 

2 BİN 630 METREKARELİK ÜÇ FONKSİYONLU MERKEZ

2 bin 630 metrekarelik alanda kurulacak ve üç fonksiyonu barındıracak olan Çınar Mahallesi Sosyal Merkezi’nde olacak Alzaymır Gündüz Bakımevi’nde alyzamır hastaları ve yakınları için yaşama tutunabilecekleri önemli bir merkez olacak. Bunun yanı sıra günümüzde yaygınlaşan ve bilim insanlarınca sayısı ilerleyen yıllarda da artacak alzaymır hastaları tedavi alabilecek. İkinci fonksiyon Yuvamız İstanbul kreşiyle çocuklar modern ve bilimsel yollarla güvenilir ve uygun ücretle eğitim alabilecek. İBB Kadın Hizmetleri bölümündeyse kadınların sosyal hayata katılımı ve cinsiyet eşitliğinin sağlanması için bir alan yaratılacak. (

Bayram Şahin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER