Başkan Atıcı,"Önce Sağlık Çalışanları Korunmalı"

Türk Sağlık-Sen İzmir 2.No'lu şube Başkanı Şenol Atıcı bir basın bülteni yayınladı.Atıcı yayınladığı basın bülteninde şunları söyledi:

Başkan Atıcı,"Önce Sağlık Çalışanları Korunmalı"

Sağlık Bakanlığı’nın yayımladığı genelgeyi uygulamayan ya da yanlış yorumlayan bazı iş bilmez, iş güzar idarecilerle de sendika olarak mücadele ediyoruz. Örnek verecek olursak; Hastane Sağlık Bakım Hizmetler Müdürü, acil de hemşirelere maske takmayın hastalar yanlış anlamasın gibi komik talimatlar veriyor ve bir diğer hastane de ise şüpheli olan hastaya müdahale edecek sağlık ekibine yeterli koruma ekipmanları vermiyor ve bunun  yanı sıra teknik personel, memur, hizmetli, hemşireler maske sıkıntısı yaşadığını tarafımıza iletmişlerdir.

Türk Sağlık Sen olarak, bu zor günlerden geçerken sağlık çalışanlarının durumunu yakından takip ediyoruz. Yapılan yanlışların karşısında olmaya devam edeceğiz.

 Türk Sağlık Sen Genel Başkanı, Cumhurbaşkanlığı’na sağlık çalışanlarının haklı taleplerini iletti.

Bunları sıralayacak olursak; perfonmansın tavandan ödenmesi,  hak ettiği ek bir ücretin verilmesi ve bu süreçte yaşanacak maddi kayıpların önlenmesi, koruyucu malzeme temininde en ufak bir sorun yaşanmaması, sağlık çalışanlarının iş yükünün hafifletilmesi için 50 bin yeni sağlık çalışanının atamasının yapılması ve buna bağlı olarak sağlık çalışanlarının idari izinli olarak dinlendirilmesi bu süreçte, sağlık çalışanları için moral ve motivasyonu en üst seviyeye çıkaracak kısa vade de gerçekleşebilecek önlemlerdir. 

Türk Sağlık Sen olarak, bu haklı taleplerin yerine getirilmesi için mücadelemizi her platformda vereceğiz. Ancak, biz bu mücadeleyi verirken, sarı sendikanın başkanı İzmir’de bir açıklama yapıyor; Türk Sağlık Sen’in taleplerini eleştiriyor, karalama politikasına giriyor. Sözde yetkili sendikasınız! Daha doğru düzgün bir talebiniz yok.

Üstelik birde utanmadan Büyükşehir Belediyelerinin, sağlık çalışanları için toplu taşıma araçlarından ücretsiz faydalandırılmalarını kendileri yapmış gibi, sağda solda yazı yazarak kandıracağını zannediyor.

Sağlık çalışanları 11 yıldır yetkili sendika olarak sizi iyi biliyor, bilmeyende size baskı altında üye oluyor. Ama artık bu yalanlar tutmuyor.

Türk Sağlık Sen, 2 ay önce alanlarda bu Döner Sermaye sağlık çalışanlarına adaletli dağıtılmalı dediğinde, siz sarı sendika olarak köşe bucak saklanıyordunuz. Şimdi diyoruz ki; artık sendika olduğunuzu hatırlayın. Bir kere olsun, sağlık çalışanlarının yanında olun. Çalışanın yanında yer almıyorsunuz, bari sağlık çalışanlarının yanında yer alan Türk Sağlık Sen’e çamur atmayın. 

Ülkemiz ve dünyanın yaşadığı Koronavirüs salgını ile mücadele de, sağlık ordusu olarak kenetlenip Allah’ın izniyle üstesinden geleceğiz. Türk Sağlık Sen olarak, sağlık çalışanlarının hak ettiği değere ulaşana kadar mücadelemiz devam edecektir. 

Bu vesile ile Belediyelerimizin sağlık çalışanlarına toplu taşıma ve otoparkların ücretsiz faydalandırılması önemli bir gelişme olup ve bu konuda emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.

Ayrıca Sağlık Bakanlığımızın hamile ve engelli çalışanlarına idari izin vermesi önemli bir gelişme olup ve konuda emeği geçenlere teşekkür ediyoruz dedi.

Türk Sağlık Sen İzmir Nolu Şube Başkanı 

         Şenol ATICI

YORUM EKLE
YORUMLAR
Yusuf inan
Yusuf inan - 4 yıl Önce

Sağlık çalışanlarını düşündüğünüz için teşekkürler bu yetmez herzaman sağlıkçılar ön safta savaşıyor fakat karşılığını alamıyoruz. Bizlerin unutulmaması için daha çok çalışmanızı istiyoruz.

SIRADAKİ HABER