5 bin öğrenciye burs sözü

Annelerle bir araya gelen Cumhur İttifakı Maltepe Belediye Başkan Adayı Kadem Ekşi, 5 bin öğrenciye burs vereceklerini söyledi

5 bin öğrenciye burs sözü

Cumhur İttifakı AK Parti Maltepe Belediye Başkan Adayı Kadem Ekşi, Türk Anneler Derneği Maltepe Şubesi’ni ziyaret ederek annelerle buluştu. Maltepeli annelerin sorunlarını dinleyen Kadem Başkan, “Çocuklarımızın geleceği ile ilgili ciddi bir inisiyatif almamız lazım. 5 bin öğrenciye burs vermeyi hedefliyoruz” dedi.

  Cumhur İttifakı AK Parti Maltepe Belediye Başkan Adayı Kadem Ekşi, Türk Anneler Derneği (TAD) Maltepe Şubesi’ni ziyaret etti. Dernek Başkanı Güzide Akaygün ve üye anneler ile sohbet eden Ekşi, sorunlarını dinledi. Derneğin çalışmaları ile ilgili bilgi alan Kadem Başkan, destek sözü verdi. 

 Maltepe için projelerini anlatan Kadem Ekşi, “Tüm kapasitemizi eğitime destek noktasında hızlandırmamız gerektiğinin bilicindeyim. 5 bin öğrenciye burs vermeyi hedefliyoruz. Bilim, fen, sanat toplumun özü. Buralara yatırım yapmazsak bu iş olmaz. Çocuklarımızın geleceği ile ilgili ciddi bir inisiyatif almamız lazım. Ben de başarı eğitim bursu ile okudum üniversitede. Çocuklarımıza şefkat ve merhamet eli ile dokunmak gerçekten çok önemli” ifadelerini kullandı.

“Engellilerimizi hayatla buluşturacak düzenlemeleri yapmak zorundayız”

Toplumun yüzde 10’nun engelli olduğunu belirten Kadem Başkan, “Onları ötekileştiremeyiz, yok sayamayız. Onları hayatla buluşturacak bir düzenlemeyi yapmak zorundayız. Bunlar evlerde hapis maalesef. Burada ciddi bir eksik var. Buna yerel yönetimlerin sahip çıkması lazım” şeklinde konuştu.

Bahadır Eroğlu Zihinsel Engelliler Merkezi’nin kapalı olduğunu hatırlatan Kadem Ekşi, burayı hızla yeniden açarak engelli vatandaşların hizmetine sunacaklarını söyledi. 

Cumhur İttifakı AK Parti Maltepe Belediye Başkan Adayı Kadem Ekşi, annelerin talepleri üzerine kapalı pazar yeri ve kendi yaptıkları el işi ürünleri satabilecekleri alanları kuracaklarını kaydetti. 

“Maltepe şefkatin, merhametin şehri olsun”

31 Mart yerel seçimlerinde annelerin desteğini isteyen Ekşi, “Maltepe kültürün, sanatın, şefkatin, merhametin şehri olsun istiyoruz. Azap şehri olmasın. Yolları meydanları caddeleri hürmetle büyüklerini sarsın, kucaklasın. Yeşili olsun, parkı olsun istiyoruz. Bu eksikleri hızla toparlayacağız” dedi. 

Annelerden Kadem Ekşi’ye “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı getirin” ricası

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Maltepe’yi çok sevdiğini ve sık sık ziyaret ettiğini söyleyen Ekşi, annelerin “Lütfen buraya da getirin” ricası üzerine “İnşallah ilk geldiğinde ‘Sayın cumhurbaşkanım anneler derneğimizi sizi ağırlamak istiyorlar’ diyeceğim. Ben de alıp buraya getireceğim. Bir tane devlet başkanımız var. Gururla gelir niye gelmesin” ifadelerini kullandı. 
  

Bayram Şahin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER