Kadem Ekşiye Rizeli Hemşerileri'nden Krallar Gibi Karşılama

Cumhur Adayı Kadem Ekşiyi Rizeli hemşerileri Çiçeklerle Horon ve havai fişeklerle karşıladı.

Kadem Ekşiye Rizeli Hemşerileri'nden Krallar Gibi Karşılama


Cumhur Adayı Kadem Ekşiyi Rizeli hemşerileri Çiçeklerle Horon ve havai fişeklerle karşıladı. Burada Horona eşlik eden Eşki hemşerilerine hitaben bir kısa bir konuşma yaptıktan sonra  Dernek Merkezine çıktı. Ekşi  hınca hınç dolu salonda da alkışlarla karşıladı.
 

Maltepe Rizeliler Derneğine geldiğinde yüzlerce hemşerisi tarafından Horon eşliğinde karşılanan kadem Ekşi Horona eşlik etti. Kadem Ekşi Hemşerilerine bir teşekkür konuşması yaptıktan sonra Dernek merkezine çıktı. Ekşi Burada da hınca hınç dolu salonda alkışlarla karşıladı. Açılış konuşmasını Dernek Başkanı  Salih Kara yaptı.

Kara, Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum.31 Martta yapılacak seçimler balamı bulunuyor Burada sivil toplum örgütlerinin nemini daha da iyi anlıyoruz Bugün tarihi bir gün yaşıyoruz. Bu toprağın evladı Değeri kıymetlerinden bir tanesi Maltepe’nin sevilen simalarından birisi hemşerimiz olmasından her zaman gurur duyduğumuz Kadem Ekşi'ye Tüm Rizliler adına başarılar diliyorum.

Bir tarafta siyaset bir tarafta sanat var İsmail Türüt abimiz aramızda MHP Eski Milletvekili Bozkurt Yaşar Öztürk var diyen Salih Kara sözü AK Parti İlçe Bakanı Erdoğan Akkaya’ya verdi.

Akkaya çok değerli Dernek Bakanım çok değerli Rizeli hemşerilerim Burada olmaktan gurur duyuyorum. Cumartesi Cumhurbaşkanımız ilçe Belediye Bakan adaylarını açıkladı.Belediye Başkanı ilan edildikten sonra Maltepe’ye geldik sağanak bir yağış vardı. Bereket geldi. Maltepe’de müthiş bir karşılama oldu. Maltepe Kadem Bakanı bağrına bastı daha önceki Adayların 3 dönem Sivaslı olduğunu söyleyen Akkaya şimdi ise gelen talepler doğrultusunda Karadenizli bir aday talep edildi.

Bizde sahip çıktık Cumhurbaşkanımızın da teveccühü ile Kadem Başkan Aday oldu.31 Mart bir milad olacak Sizin evladınızı Size emanet ediyorum dedi. Daha sonra söz alan

Başkan Adayı Kadem Ekşi konuşmasına: Bu coşku daim olsun Biz arkamızı kaçkarlara dayadık dik durduk dik yürüdük İsmail abimle ilgili ne diyeyim.

Bu toprağın bereketini Bu toprağın insanlarına aktaran Bu toprağın şairi ozanı sanatçısı Ben İsmail abiyle ilgiline diyeyim.Ben 50 yıldır Maltepe’de hayatını geçiren bir kardeşinizim Bu sokaklarda büyüdük Burda Süreyya Plaında denize kaçak girerdik.Bura da okuduk Bu şehir Bizi yutmadı Bizi besledi daha sonra Üniversiten sonra Bakanlıklarda bazı görevlerde bulunduk bir çok i kolunda çalıtık proelerde yer aldık Petrol gaz maden konusunda UMREK de uzun süre çalıştık Müsiad ve bir çok sivil toplum kuruluşlarında çeşitli görevlerde bulunduk son olarak 4 yıl Kızılay İstanbul şube Başkanı olarak çalıştık. Benim için en onurlu görevdi. 6 şubat depremleri korkunç bir yüzleme oldu 1500 Tır yolladık gördük ki: şehirlerin ikamesinde bir sorun var daha çok yapılacak i var Bizim kaynakalarımız sonsuz değil Bne n İbb DE Komisyon Başkanlığı yaptım, İBB de komisyon Başkanlığına tüm partilerin oy birliği ile seçildik. Bundan da gururu duyuyoruz. Biz samimiyiz Bu şehrin sorunları her gün geri sarıyor yola ihtiyaç var her gün bin araç trafiğe çıkıyor. Biz insan odaklı sosyal yaşam alanları açmamız lazım ihtiyaç var hizmet insan odaklı Bu bana bir kitap yazdırdı.
 

Aşk varsa Hikayen varsa yaparsın. Cumhurbaşkanımız ne diyor duble yollar köprüler aşk varsa yapılır.Rizeliler vatan demektir. Kuvai Milliye demek Atatürk demektir Bu aziz istanbulu bizim uzaklar en ediyor Bu çouyu Maltepeye taıyacaz Ben bir çok grevlerde bulundum 15 yıl çok yoğun çalıştık Orası bir okuldu hani derler ya hamdık piştik imdi helva samanı elini taın altına koyacaksın sorunun çözümün bir parçası olacaksın Biz gülsuyu gülensu Baıbüyük planlarını çıkardı bir sorunumuz var kentsel dönüşümle ilgili bir ivme kazandırmak Murat Bakanımızla Haliçte bir toplantımız var. Maltepe’ye Mega 5 tane projemiz var.Bu projelerden bir tanesini açıklayım Süreyyapaşa da Bin yataklı bir hastane projemiz var sağlık Bakanımız açıkladı.


Evet Biz özellikle çocuklarımızı üretime çekmemiz lazım meslek sahibi yapmak için gayret ediyoruz sahici mesleklere yönlendirmeliyiz bir ampulü değiştirmek için Elektrikçi çağır diyorlar Mutlaka Çocuklarımızın geleceğini kurarken Bunların yetkinliklerini artıralım. Bur da Belediyemizin otopark hesabında biriken parayla bir otopark ihalesi bile yapamadılar bütçenin bir bölü üçü borç ne yaptılar bir tane Bana Maltepe’nin yatırımını söyleyin sadece bir tane 4 bin metre kare kültür merkezi kaynakları doğru kullanmayan para bizi üzüyor.

Bu savurganlığa son vereceğiz sayıları 400 amı Bankamatik memuru var günahtır,ayıptır yazzıktır Fakir fukaranın parası heba olamaz Alt geçit projesini eleştiren Ekşi bende var proje dümdüz geçti 6 aylık iş 3,5 sene sürdü. Bunlar iş yapmaz Bunlar slogan atar iş yapacaksın sabah kalkıp iş yapacaksın Bu şehrin insanlarına bu Bizim borcumuz var ,sosyal donadı alanları açacaksın havuz mekanalar sanat merkezleri Tiyatrolar hanımları evlere kapatırsan hasta olur Biz insanı merkeze alan projeler yapmamız lazım.

Biz televizyonlarda her zaman Bu sorunları konuştuk Tayyip Beyde çok konutun hadi Bakalım git çalı kazan dedi.31 Mart günü sandıkları patlatacağız Biz Maltepe herkesin Bakanıyız Bizde herkes kendinde bir şeyler bulacak kimse Atatürk’ün arkasına sığınmasın kuvai Milliye biziz Atatürk’ün yol arkadaşlarıyız kimse Atatürk’ün arkasına sığınmasın. Murat bey Bizim çok eski arkadaşımız bir çok projede birlikte çalıştık şimdi Maltepe’ye geldi Burada uyguluyacağız.

Biz yurdum insanıyız Size güveniyorum dedi. Daha sonra İsmail Türüt Kadem Ekşiye yazdığı şiiri Okudu ve Birlikte bir de karadeniz Türküsü Okudular.Haydi başlıyoruz vira Bismillah yola çıkıyoruz hep birlikte kazanacağız dedi.ve Türkü eşliğinde ziyaret sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 29 Ocak 2024, 19:25

Bayram Şahin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER