Başkan  Şengel,Kadınlar Her Şeyi Başarır 

Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü öncesinde kentin emekçi kadınlarıyla bir araya geldi.

Başkan  Şengel,Kadınlar Her Şeyi Başarır 

Haftanın son mesai gününde CHP Efes Selçuk Kadın Kolları ile kahvaltıda bir araya gelen Başkan Sengel, gün boyu çalışan kadınları ziyaret etti. Efes Selçuk Belediyesi’nin bu anlamlı güne özel hediyesiyle kadınlara güçlü olduklarını bir kez daha hatırlatan Başkan Sengel, Dünya Emekçi Kadınlar Günü sebebiyle 8 Mart Pazar günü saat 18.00’de Artemis Heykeli Önü’nden başlayacak olan yürüyüşe, “Hakkını arayanlara, özgürlük isteyenlere, kadına değer verenlere, emekçilere, barışı isteyenlere çağrımızdır. “KORKMUYORUZ, hep birlikte YÜRÜYORUZ” diyerek başta kadınlar olmak üzere tüm Efes Selçuk halkını davet etti. 

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü öncesinde Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel kentte yaşayan, çalışan kadınlarla bir araya geldi. Her fırsatta kadın emeğinin önemine vurgu yapan Başkan Sengel, resmi kurumlarda çalışan kadınları ziyaret ederek; onlara 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü anısına üzerinde “Aynada Gördüğün Yüz Dünyanın En Güçlü Kadını. Kendine Güven” yazan ayna hediye etti. 

Efes Selçuk Belediyesi’nde çalışan kadın personelle de bir araya gelen Başkan Sengel, kadın olmanın her zaman, her yerde birçok sorumluluğu beraberinde getirdiğini belirterek; “Hepinize öncelikle çok teşekkür ediyorum. Bir kadın olarak çalışmanın ne kadar zor olduğunu biliyorum. Çünkü evde, aile hayatı içerisinde kadınlara pek çok sorumluluk düşüyor” dedi.

HER KADIN KENDİ HAYATININ LİDERİDİR

Her kadının kendi hayatının lideri olduğunu söyleyen Başkan Sengel; “Sizin desteğiniz bizim için çok önemli.  Kent için çalışmalarımızın önemli bir parçası sizlersiniz. Önümüzdeki dönemlerde Efes Selçuk’un ve Türkiye’nin geleceği anlamında atılabilecek her adımın arkasında kadınlar olacaktır.  Elbette kadınlara yönelik bir pozitif ayrımcılığın var olması gerektiğini düşünüyorum. Ancak bunun haricinde de erkeklerle kadınlar arasında herhangi bir fark gözetmeden kadınlardan daha fazla şey bekliyorum” dedi. 

BİRBİRİNİZE VE İŞİNİZE SAHİP ÇIKIN 

Kadınların sahip olduğu bakış açısı ve hayata katkılarının iş hayatı açısından önemli olduğuna dikkat çeken Başkan Sengel; “İnanın bana kadın her şeyi başarabilir. O yüzden sizden daha fazla şey bekliyorum. Sizlerden birbirinize ve işinize sahip çıkmanızı istiyorum. Çünkü bu hayatta kendinize en büyük katkıyı ancak siz sağlayabilirsiniz. Hepinize emekleriniz için çok teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Sengel, ayrıca 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Anma etkinlikleri kapsamında Selçuk Efes Kent Belleği’nde Efes Selçuk Belediyesi Kadın Danışma Merkezi’nde faaliyet gösteren kat’ı sanatı ve ahşap boyama kurslarına katılan kursiyerlerin çalışmalarından oluşan Kadın Emeği El Sanatları Sergisi’nin açılışına katıldı.

Güncelleme Tarihi: 07 Mart 2020, 14:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER