Kaymakam Dallı, Muhtarlar ile Sağlıklı Hayat Merkezi’ne Ziyaret

Maltepe Kaymakamı Meftun Dallı, ilçede 3 yıldır hizmet veren Sağlıklı Hayat Merkezi’ni muhtarlar ile ziyaret etti.

Kaymakam Dallı, Muhtarlar ile Sağlıklı Hayat Merkezi’ne Ziyaret

Hizmet binasını muhtarlar ile gezen Dallı, çalışanlardan merkez hakkında detaylı bilgi aldı.

Sağlık Bakanlığı, İstanbul Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı, Maltepe İlçe Sağlık müdürlüğü bünyesinde, Aydınevler Mahallesi Fener Sokak No:24 de bulunan ve 3 yıldır vatandaşlara hizmet veren Sağlıklı Hayat Merkezi’ni Maltepe Kaymakamı Meftun Dallı ilçe muhtarları ile birlikte ziyaret etti.

Kaymakam Dallı ve beraberindeki muhtarlar merkezi gezerek burada yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı. Sağlıklı Hayat Merkezi bünyesinde hizmet vermekte olan Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM )sorumlu hekimi Dr. Rabia Deniz, Merkezde bulunan Dijital Mamografi cihazı hakkında Kaymakam Dallı ve muhtarlara detaylı bilgiler verdi.

Dr. Rabia Deniz, Merkezin Aile Sağlığı Merkezleri ile koordineli ve uyum içerisinde çalıştıklarını dile getirerek vatandaşların bu konuda bilgilendirilmesi ve kontrollerinin yapılması amacı ile Aile Sağlığı Merkezlerindeki personel tarafından buraya yönlendirildiklerini ve hizmet almak isteyen vatandaşların telefonla randevu alarak sıra beklemeden detaylı taramalarını yaptıklarını söyledi.

Vatandaşları bizlere yönlendirin

Maltepe İlçe Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Hatice Bekiroğlu da merkez hakkında Kaymakam Dallı ve muhtarlara bilgi verdi. Bekiroğlu, ‘Merkezin 30 – 65 yaş arasındaki kadınlara rahim ağzı kanseri, 40 – 69 yaş aralığındaki kadınlara meme kanseri, 50 – 70 yaş aralığındaki kadınlar ve erkeklere bağırsak kanseri taramalarının yanı sıra obezite danışmanlık, psikolog ve aile planlaması konularında hizmetlerin ücretsiz olarak verilmekte. Muhtarlarımızdan, mahallelerindeki vatandaşları bilgilendirmelerini ve bu merkeze yönlendirmelerini istiyoruz’ dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER