Mamaları çöpe attı, cezayı yedi

Karşıyaka'da Sokak hayvanlarının mamalarını süpüren vatandaşa ceza kesildi.

Mamaları çöpe attı, cezayı yedi

Karşıyaka Belediyesi’nin sahipsiz hayvanlar için yol kenarına bıraktığı mamaları süpürerek çöpe atan bir vatandaşa, Kabahatler Kanunu’na göre 392 TL idari para cezası kesildi.

HAYVANSEVERLER İHBAR ETTİ
Olay, dün Karşıyaka Cumhuriyet Mahallesi’nde meydana geldi. Sokak hayvanları için ilçenin dört bir yanına mama dağıtımı yapan Karşıyaka Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, 6701 Sokak’ta da yol kenarına kuru mama bıraktı. Ekiplerin ayrılmasından sonra, bir mahalle sakini süpürge ile tüm mamaları toplayarak çöpe attı. Hayvanseverler de fotoğraf çekip, durumu belediyeye ihbar etti. Veteriner Zabıtası tarafından olay yerinde ilgili kişi hakkında idari yaptırım karar tutanağı tutuldu, Kabahatler Kanunu’na göre 392 TL idari para cezası uygulandı. Konunun, 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu çerçevesinde işlem yapılması için yarın Karşıyaka Kaymakamlığı Hayvan Hakları İhlal Komisyonu’na da iletileceği belirtildi. Ayrıca ekipler, süpürülen alana sahipsiz can dostlar için tekrar mama takviyesinde bulundu. 

“ONLAR BİZE EMANET”
Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay “Koronavirüs ile mücadele süreci ve karantina günlerinin başlangıcından bu yana sokak hayvanlarının aç ve susuz kalmaması için yoğun çalışmalar yapıyor, özellikle sokağa çıkma yasağı olan günlerde ilçemizin dört bir yanına mama dağıtımı gerçekleştiriyoruz. Sokakların boşaldığı, beslenme kaynakları olan kafe ve restoranların kapandığı bu süreçte sahipsiz can dostlarımızın aç kalmaması için hassasiyet içerisinde olmalıyız. Hayvanseverlerimiz endişe etmesin; her zaman olduğu gibi yaşadığımız bu zorlu süreçte de sokak hayvanlarının beslenmesi ve sağlığı için seferberlik içerisinde çalışmayı sürdüreceğiz” dedi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER