İEDP OKUL AİLE BİRLİĞİ İLÇE SORUMLULARI VE KOMİSYON BAŞKANLARI TOPLANTISI YAPILDI

İstanbul Eğitime Destek Platformu Okul Aile Birliği ilçe Sorumluları ve Komisyon Başkanları toplantısı Üsküdar’da gerçekleştirildi.

İEDP OKUL AİLE BİRLİĞİ İLÇE SORUMLULARI VE KOMİSYON BAŞKANLARI TOPLANTISI YAPILDI

İEDP OKUL AİLE BİRLİĞİ İL KOORDİNATÖRÜ MURAT KAPTANOĞLU

ÇÖZÜM ODAKLI ÇALIŞAN ETKİLİ OKUL AİLE BİRLİKLERİ OLUŞTURMAYA ÇALIŞIYORUZ”

İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ LEVENT YAZICI

“OKUL AİLE BİRLİKLERİNİN ÇALIŞMALARINI ÇOK ÖNEMSİYORUZ”

Toplantıda konuşan İEDP Okul Aile Birliği İl Koordinatörü Murat Kaptanoğlu ”Yasal sorumluluklarını bilen, sorun çözme odaklı çalışan okula aile birlikleri olması için eğitimlerle Okul Aile Birliklerini geliştiriyoruz” dedi.

Okul Aile Birliği ilçe Sorumluları ve Komisyon Başkanları toplantısı Üsküdar Belediyesi VİP salonunda gerçekleştirildi. İEDP Okul Aile Birliği İl Koordinatörü Murat Kaptanoğlu başkanlığında yapılan toplantıya, İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürü, Sinan Aydı İEDP İl Başkan Yardımcıları Zeki Bıyık ve Mikail Bektaş , Okul Aile Birliği İlçe Sorumluları ve İlkokul, Ortaokul,Lise Birim Komisyon Başkanları katıldı. Geniş bir katılım ile yapılan toplantının açılışında konuşan İEDP Okul Aile Birliği İl Koordinatörü Murat Kaptanoğlu , ilçelerde tüm okulları kapsayan bir çalışma içerisinde olduklarını söyledi. İEDP Okul Aile Birlikleri olarak geleceğimiz olan çocuklarımızın daha sağlıklı yetişmesi için velilerle iş birliğini geliştirerek, eğitime katkı sağlamaya çalıştıklarını ifade eden Kaptanoğlu şunları söyledi :

“Teşkilatlanma çalışmalarımızda ilçelerde ilçe sorumlusuna ek olarak birim sorumlulukları belirledik. 26 ilçe sorumlumuz ve 110 birim sorumlumuz ile ilkokul, ortaokul, lise ve İmam Hatip Okulları birim temsilcileri üzerinden koordinasyon sağlıyoruz. Yasal sorumluluklarını bilen, sorun çözme odaklı çalışan okula aile birlikleri olması için eğitimlerle Okul Aile Birliklerini geliştiriyoruz. Aynı zamanda veli olarak çocukların eğitim ortamlarını nasıl destekleyebilir ve çocuklarımıza nasıl destek sağlayabiliriz bunların çalışmalarını yürütüyoruz.

İl Koordinatörlüğü olarak, İlçe Sorumluları ve İlçe Birim sorumluları ile her ay iki defa toplantı ile bir araya geliyoruz. Okullarda yaşanabilecek sorunları ilçe genelinde çözümlenmesi için öneriler geliştiriyoruz. Ne yaptığını bilen etkili Okul Aile Birlikleri oluşturmak için hep birlikte gayret sarf ediyoruz. Pandemi sürecinde ayrıca Okul Aile Birliği Veli Buluşmaları düzenleyerek çevremizde etkili kişileri, Rol model olabilecek kişileri online canlı yayın programı ile velilerimizle buluşturduk. Okul Müdürleri ve STK Başkanları, Okul Aile Birlikleriyle ortak çalışmalı, ilçe koordinatörlükleri üzerinden okuldaki çalışmaları desteklemeli yasal sorumlulukları yerine getirmeleri sağlanmalıdır”

Teşkilatlanmanın eksik olduğu ilçeler yönelik çalışmalarında devam ettiğini belirten Kaptanoğlu, Okul –Aile- Sosyal çevre üçgeninde koordinasyon açısından en iyisini sağlamak için hep birlikte gayret göstereceklerini söyledi.

Kahvaltılı olarak gerçekleştirilen toplantıda Okul Aile Birlikleri Teşkilatlanma ile ilgili yürütülen çalışmalar ve Birim Değerlendirmeleri hakkında Zeynep Günaslan, Okul Aile Birliği Ortaokullar Birim Sorumlusu Gülşen Yiğit ile 4-6 yaş grubu öğrenciler Birim sorumlusu Fatih Şahin tarafından birer değerlendirme yapıldı.

Ayrıca Sosyal İnovasyon konusunda 3 proje üzerinden çalışmalar yürütüldüğünü belirten Sosyal İnovasyon sorumlusu Ercan Mayaer, çalışmaların tam anlamıyla hayata geçirilebilimesi için İl Milli Eğitim Müdürlüğünün desteğine ihtiyaç duyulduğunu belirterek “ Eğitimde dezavantajlı gruplara yönelik çalışmalarımız sürüyor. Türkiye’de ortaokul düzeyinde yüksek devamsızlık oranımız artıyor. Bu rakam İlkokullarda yüzde 14 düzeyinde iken, Ortaokullarda devamsızlık oranı yüzde 34’e çıkıyor. Yanı çocuklarımızı okullarda tutmakta zorlanıyoruz. Bu sadece Milli Eğitimin sorunu değil. S Okul diye bir projemiz var. 2 ilçemizde pilot çalışma yürütüyoruz. Okuldan kopmuş çocukları tekrar eğitime kazandırmak için çalışmalar yaptık. Yereldeki paydaşlarımızın desteği ve ufak dokunuşlarla ilçelerde olumlu sonuçlar alıyoruz. Çocuklarımızın hepsini bir akademik bir noktaya belki getiremeyiz ama çocukları eğitimin içinde tutarak kötülüklerden koruyoruz. Bu çalışmayı daha sonra tüm ilçelerde hayata geçirilmesi konusunda bir hedefimiz bulunmaktadır” şeklinde konuştu.

Toplantıda konuşan ve Birim sorumlularının talep ve düşüncelerini not alan İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı Okul Aile Birliklerinin eğitimdeki sorumluluğu ve rolünün her geçen gün daha iyi anlaşıldığını ifade ederek şöyle konuştu:

AİLEDEKİ MESAJ İLE OKULDAKİ MESAJ ARASINDA BİRLİKTELİK OLMALI

“Zor bir eğitim öğretim yılını geride bıraktık. Eğitim Platformu ve Okul Aile Birliklerimizin çalışmalarını çok önemsiyor ve değer veriyorum. Çalışmalar çok yönlü ancak sizlerin dile getirdiği konuları not aldım. Toplumumuz kuran ana yapı Ailedir. Aile yapımız doğal olarak Okul aile birliklerine ve eğitime yansıyor. Okul öncesinden başlayarak çocuklarımızın eğitim içinde tutulması ve arzulanan eğitimi alabilmeleri birinci önceliğimizdir. Öğrenci sadece okulda değil, okul dışındaki sosyal alanlarda ve çevresinde de çok yönlü olarak bir etkileşim içerisindedir. Aynı değerler noktasında bir mesaj ulaştırabilirsek, o kadar dengeli bir gelişim ve kişilik kazanmasını sağlıyor. Ailedeki mesaj ile okuldaki mesaj arasındaki birliktelik çok önemlidir. Bu konuda da Okul Aile Birliklerinin rolü çok önemlidir. Bu nedenle Okulu, sosyal, kültürel ve manevi olarak bir bütün olarak düşünmek lazım. Çocuklara her yönüyle destek vereceğimiz bir yapı olarak düşünmek lazım. Çocuğunuzu çok yönlü olarak yetiştireceğiniz bir yapıya ihtiyacımız var. O yüzden Aile Birliklerinin düşünceleri ve çalışmaları büyük bir öneme sahiptir.”

Toplantıda Eğitime Destek Platformu (İEDP) İl Başkan Yardımcısı Mikail Bektaş ise Okul Aile Birliklerinin sadece okulda tamirat veya tadilat olduğu zaman para gönderen bir yapıdan ibaret olmadığını belirterek “ Okul aile birlikleri hem rehberlik yapabilmeli, ailelere dokunabilmeli ve onlarla birlikte dertlenmeliler. Bu ekiple birlikte çok daha güzel bir yapılanmaya gideceğine inanıyorum” dedi.

İEDP İl Başkan Yardımcısı Zeki Bıyık ise değerler eğitiminin önemine vurgu yaparak özellikle 4-6 yaş grubu çocuklara yönelik çalışmaların yapıldığını ve tüm ilçelerde de bu birimin sorumluları ile birlikte hareket edildiğini söyledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER