Türk Sağlık Sen İzmir 2 No’lu Şubesi’nden 8 Mart Mesajı

İzmir Türk Sağlık Sen 2.No’lu şube Kadın Komisyonu Başkanı Elif Yılmaz 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü dolayısıyla bir açıklama yaptı. Yılmaz açıklamasında şunları söyledi:

Türk Sağlık Sen İzmir 2 No’lu Şubesi’nden 8 Mart Mesajı

Dünya Kadınlar Günü Birleşmiş Milletler tarafından ilan edilen ve her yıl 8 Mart’ta kutlanan Uluslarası bir gündür.

1857 yılında ABD.de tekstil işçisi kadınların hak arama mücadelesinin 129 can kaybı ile sonuçlandığı bir dramın tarihi olayı olan 8 Mart 1910 yılından Dünyanın her yerinde kutlanan bir gün olarak anılmaktadır.

Ne yazık ki: ardı ardına gelen şehit haberleri ile,eli öpülesi şehit anneleri ve yüreklerinde koca bir kor,dillerinde “Vatan Sağolsun”sabrını barındıran şehit eşlerinin toprağa düşen göz yaşları varken,bir kutlama gerçekleştirmek mümkün değildir.Son günlerde”Şehit helvası Sizin ocakta kavrulmadığı sürece,Size hep tatlı gelecek”diye feryat eden bir kadının yangınını hangi su söndürür ?

Hangi çiçek yüzünü güldürür?
Hangi kutlama yarasına merhem olur?
Türk Sağlık Sendikası olarak,Ülkenin bölünmez bütünlüğü ve Türk Milletinin gelecek kaygısını taşımaktan bir an bile uzaklaşmadık.

Kadına yönelik şiddetin sona ermesi,kamu kurum kuruluşlarında görev yapan kadın çalışanlarımızın iş yükünün hafifletilerek çalışma hayatının kolaylaştırılması ülke yönetiminde Hakan’ın yanında Hatun’a da yer veren bir medeniyet Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün tanımış olduğu haklar ile kadın özgür olursa bir ülkeninde özgür olacağı düsturu ile yaptığımız mücadeleler elbette ki: nefes aldığımız sürece devam edecektir.

Ancak bugün; bir kutlama yerine yüreği toprağa düşen kadınlarla beraber olma günüdür.

Bugün Cepheye giden Mehmet’lerin yolunu gözleyen Elif’ler O Mehmet’leri kınalayan “ Vatan Kurban olasın” diyen Nene Hatun’lar “ Vatan savunmasının erkeği kadını olmaz diyen Kara Fatma’larla birlik olma günüdür.

Sözlerime Burada son verirken,Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve geçmişte destan yan yazan geleceğe Bu vatan için canlarını feda eden tüm şehitlerimize,yeni bir Çanakkale destanı yazan İdlib şehitleri ve onlardan bize emanet kalan Kahraman şehit Annelerine minneti bir borç bilere,tüm şehitlerimiz rahmet ve minnetle anıyor,saygılar sunuyorum dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER