Her mahallede kreş olacak

Kahvaltı programında kadınlarla bir araya gelen Kadem Ekşi, her mahallede kreş açacaklarını söyledi

Her mahallede kreş olacak

Cumhur İttifakı AK Parti Maltepe Belediye Başkan Adayı Kadem Ekşi, kahvaltı programında kadınlarla bir araya geldi

  Cumhur İttifakı AK Parti Maltepe Belediye Başkan Adayı Kadem Ekşi, Girne Mahallesi Seçim Koordinasyon Merkezi’nde düzenlenen kahvaltı programında kadınlarla bir araya geldi. Programa AK Parti Maltepe İlçe Kadın Kolları Başkanı Sevim Çelik Koçyiğit de katıldı. Maltepe için hazırladığı projeleri anlatan Kadem Ekşi, 31 Mart yerel seçimlerinde kadın seçmenlerin desteğini istedi. 
  Maltepe’de yeni dönemi kadınların ve gençlerin desteği ile inşa edeceklerini söyleyen Kadem Ekşi, 15 yıllık kuraklık dönemini bitireceklerini vurguladı.

Kadınlar için fitness ve pilates salonları açacaklarını belirten Ekşi, burada özel eğitmenler eşliğinde düzenli olarak spor yapabileceklerini kaydetti. 

“Her mahallede kreş olacak”

Çalışan anneler için mahalle kreşlerinin önemli olduğunu vurgulayan Kadem Ekşi, “Şu anda Maltepe’de 9 kreşimiz var. Biz her mahalleye bir kreş yapacağız. Çalışan anneler var. Eskiden büyükanneler dedeler bakıyordu. Annelere destek olmamız lazım. Bir yere gezmeye gittiğinizde de çocukları kreşlere bırakabileceksiniz” dedi. 

  Maltepe’nin otopark sorununa da değinen Kadem Ekşi, 18 mahallede yer altı otoparklarını hızla inşa ederek park probleminin önüne geçeceklerini kaydetti

“Engeller kalkacak”

Toplantıya katılan bir k“Yeniden Süreyya Plajı”adının sorusu üzerine Engellilerle yönelik projelerini anlatan Kadem Ekşi, “Maltepe’de engeller kalkacak. Engelsiz Yaşam Merkezi ve Bakım Merkezi yapacağız. Engelli vatandaşlarımıza yönelik sosyal, kültürel sportif, etkinlikler olacak. Ayrıca bu merkezlerde düzenlenen atölye ve kurslarda her türlü eğitimi alabilecekler” ifadelerini kullandı. 

“Botanik Park, İstanbul’un yeni cazibe merkezi olacak”

Maltepe’ye yapılacak Botanik Park projesinin detaylarını anlatan Kadem Ekşi, “Çevreci bir insanım, hayatını çevre aktivisti olarak geçirmiş biriyim. İstanbul’daki en çevreci başkan adayıyım ve bundan gurur duyuyorum. İstanbul’un yeni cazibe ve çekim merkezi 8.2 kilometrekarelik alanda yapılacak Botanik Park olacak. İçinde spor alanları var, koşu parkurları var, gençlik merkezleri var, spor alanları var, ekolojik köyler var. Gençlerin ve çocukların nefes alacağı alanlar olacak. 2 yıl içerisinde bunu hayata geçireceğiz. Çocukları bilgisayar başından kaldıracağız” dedi. 

Cumhuriyetin ilk yıllarında yapılan Süreyya Plajı’nın tekrar vatandaşlarla buluşturacaklarını söyleyen Kadem Başkan, “Yeniden Süreyya Plajı diyoruz. Herkesin 5 yıldızlı otellere gitme şahsı yok. Gençler sahillerimizle yeniden buluşacaklar. Süreyya plajı ile buluşacaklar. Yeniden Süreyya Plajı diyerek orayı eski ambiyansı ile hayata geçireceğiz” açıklamalarında bulundu.

Bayram Şahin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER