Maltepe'de Koronavirüs Tedbirleri Denetimi

Maltepe Kaymakamlığı tarafından ilçe genelinde koronavirüs denetimi yapıldı.

Maltepe'de Koronavirüs Tedbirleri Denetimi

İçişleri Bakanlığınca ülke genelinde başlatılan koronavirüs tedbirleri kapsamında Maltepe Kaymakamı Metfun Dallı, Belediye Başkan Yardımcısı Yahya Han ve Maltepe İlçe Emniyet Müdür Vekili Ali Keskinoğlu birlikte semt pazarları ve alışveriş merkezlerinde, koronavirüs önlemleri kapsamında maske ve sosyal mesafe denetimi yaptı.
Koronavirüs tedbirleri kapsamında kapalı pazar yeri, market, fırın gibi iş yerlerinde sosyal mesafe ve maske takma zorunluluğunun yanı sıra alışveriş merkezi ve marketlerde 10 metrekareye 1 kişi düşecek şekilde müşteri kabulü ve dışarıda sıra bekleyen kişilerin sosyal mesafe kuralına uyup uymadığı da denetlendi.
Kaymakam Metfun Dallı, vatandaşlara maske ve sosyal mesafe kurallarına uyulması uyarılarında bulundu.
İlçemizde 110 kişi ve 30 ekiple denetimdeyiz


Kaymakam Metfun Dallı, denetimlerle ilgili şunları söyledi, 'Bugün İçişleri Bakanımızın talimatları doğrultusunda bütün Türkiye’de olduğu gibi ilçemizde de semt pazar yerleri, konaklama tesisleri, spor tesisleri, camilerimiz, ulaşım vasıtaları, taksi, toplu taşıma araçlarını ve alışveriş merkezlerinde şu ana kadar yaptığımız en geniş çaplı denetimi yapıyoruz. İlçemiz de 110 kişi ve 30 yakın ekiple sahadayız. Bütün gün akşama kadar hatta gece saat 24 kadar denetimlerimiz devam edecek. Belediyemiz ve zabıtamız bütün personelleriyle bu denetimin içerisinde yer alıyor. Tabii ki de amacımız ceza kesmek değil öncelikle vatandaşlarımızı uyması gereken tedbirler konusunda maske, mesafe, hijyen ve temizlik konularında uyarmak bu hassasiyeti diri tutmak. Israrla uyarlarımıza uymayan vatandaşlara ise gerekli kanunları yerine getirerek cezai işlem uygulayacaklar. Şu an kadar denetimlerimize vatandaşlarımızın büyük çoğunluğu kurallara uyduğunu gösteriyor' dedi.

Güncelleme Tarihi: 06 Ağustos 2020, 15:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER